Bilgisayar Mühendisliği için YKS sınavında AYT sözel bölümü çözülmeli mi?

Oswald

Tanınmış Üye
Evet soru başlıktaki gibi. Hedefim Boğaziçi. O olmaz ise İTÜ. Sınavda AYT Sözel bölümü boş bıraksam sorun olur mu? Bu olay nasıl oluyor yardımcı olursanız çok sevinirim. Süreç nasıl işliyor yani neler yapmam lazım.

Evet soru başlıktaki gibi. Hedefim Boğaziçi. O olmaz ise İTÜ. Sınavda AYT Sözel bölümü boş bıraksam sorun olur mu? Bu olay nasıl oluyor yardımcı olursanız çok sevinirim. Süreç nasıl işliyor yani neler yapmam lazım.
Sinavin hesaplanirken sozel, sayisal ve esit agirlik seklinde hesaplaniyor. Sozelleri doldurmazsan sadece sayisal notun hesaplanyor senin de isine yarayan o.

Yani hayir sadece Mat Fen cozsen sorun olmaz ama acil durum olasiligi olarak ben hukukcu olurum diyorsan patlarsin:D

Edit: @Oswald TYT'yi bastan sona yapmak zorundasin, orda kacis yok :D.

Sinavin hesaplanirken sozel, sayisal ve esit agirlik seklinde hesaplaniyor. Sozelleri doldurmazsan sadece sayisal notun hesaplanyor senin de isine yarayan o.

Yani hayir sadece Mat Fen cozsen sorun olmaz ama acil durum olasiligi olarak ben hukukcu olurum diyorsan patlarsin :D
Hmm anladım hocam. Yani AYT'ye girdiğimde sadece sayısal alanı çözsem yeterli yani. Matematik ve Fen Bilimleri'ni. O zaman TYT'de hepsini AYT'de Matematik ve Fen, YDT'ye de girmem o zaman.

Onu biliyorum hocam, kaçış yok maalesef. :(

Hmm anladım hocam. Yani AYT'ye girdiğimde sadece sayısal alanı çözsem yeterli yani. Matematik ve Fen Bilimleri'ni. O zaman TYT'de hepsini AYT'de Matematik ve Fen, YDT'ye de girmem o zaman.
YDT kafaniza gore, kurtarma plani olarak kullanilabilir belki diliniz iyiyse.

Kacinci sinifsiniz konudan bagimsiz?

Yani hayir sadece Mat Fen cozsen sorun olmaz ama acil durum olasiligi olarak ben hukukcu olurum diyorsan patlarsin:D

Bazı yerleri yanlış ifade etmişsiniz hocam. Ayt matematik çözerse eşit ağırlık puanını da hesaplanıyor. Yani sağlam matematik yaparsa 20-30k civarı Hukuk bölümlerine sadece AYT Matematik netiyle gider. Herhangi bir sözel sorusu çözmesine gerek yok EA için. Fakat sözel alanda soru çözmediği için sözel puanı hesaplanmaz.

Hocam bana Bilgisayar Mühendisliği için neleri yapmam gerekiyor bu lazım. Hukuk falan istemiyorum.
Tyt+ Ayt Matematik ve Ayt Fen. Yalnız şunu söyleyim bir an önce derse başlayın. Söylediğiniz bölümler dereceyle alıyor. Ve derece öğrencileri genelde 11-12de çalışan adamlar. Onların önüne geçmek için durmadan çalışmanız gerekiyor.

@Michael MYERS siz niye güldünüz? Burada basit bir soru sordum, komik olacak bir şey görmedim.

Teşekkür ederim. Yani mesela AYT'de Türkçe çözmesem olur değil mi? Veya sosyal bilimler. YDT'ye de girmesem olur mu?

Gerek yok onları çözmenize. AYT sayısal bölümü istediğin için TYT, AYT Matematik ve AYT Fen çözmeniz gerekiyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt