Çözüldü Bilgisayar servisten geldikten sonra boot etmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmetali 3

Uzman
Sistem servisten geldi ama memory training kısmında kalıyor, yüksek sesli çalışmaya devam ediyor, görüntü gelmiyor. Neler yapmam gerekiyor? Anakart pilini çıkarttım, taktım. RAM'leri ve ekran kartını söktüm, geri taktım, yine gelmedi.

Çözüm
BIOS pilini çıkarmayın, tek RAM ile anakart üzerinden CMOS yapın. İmzadaki sistemi kullanıyorsan; sistemi kapatın, sadece 1. slotta tek RAM takılı olsun, anakart üzerindeki pimlere tornavidanın ucunu 10 saniye temas ettirin, bu işlemden sonra açmayı deneyin. Anakartın 24 pin soketini, ekran kartı soketini, anakartın diğer güç soketini kontrol edin, gerekirse sök tak yapın. RAM'i diğer slotta da deneyebilirsin.

Servise tekrar ver düzeltsinler. Onların yaptığı hata için uğraşma. Eğer bilgisayarın içini açıp uğraşabiliyor isen cihazı servise yollamak yerkne kendin yapardın zaten.

BIOS pilini çıkarmayın, tek RAM ile anakart üzerinden CMOS yapın. İmzadaki sistemi kullanıyorsan; sistemi kapatın, sadece 1. slotta tek RAM takılı olsun, anakart üzerindeki pimlere tornavidanın ucunu 10 saniye temas ettirin, bu işlemden sonra açmayı deneyin. Anakartın 24 pin soketini, ekran kartı soketini, anakartın diğer güç soketini kontrol edin, gerekirse sök tak yapın. RAM'i diğer slotta da deneyebilirsin.

Çözüm
Anakart üzerinde debug led varsa ve yanıyorsa hangi led yanıyor onu kontrol edin ve bize de bildirin eğer yok ise şahit sistemden güç kablosunu çekin bir kaç kez güç tuşuna basın ve içindeki statik elektrik tamamen boşalsın sonrasında cmos pinlerine iletken(örn: Tornavida) bir eşya ile dokunun. Sonrasında tüm kablo bağlantılarınızı tekrardan kontrol ediniz ve sistemi çalıştırın ilk boot işlemi 10 dk ya kadar sürebilir eğer çalışmaz ise ram sök(Tek tek deneme) ve ya yerini(slot değiştirme) değiştir işlemlerini uygulayın bu işlemlerin herbiri sonucunda clear cmos isteyebilir uygulamanızda fayda var bu denemelerden sonra eğer olmadıysa servise tekrar sorununuzu ileterek gönderin.

Tek ram ile deneme sonucumda bu çıktı hocam. Devamında nasıl ilerlemeliyim ?

İfadeler: X99
Tek ram ile deneme sonucumda bu çıktı hocam. Devamında nasıl ilerlemeliyim ?
Eki Görüntüle 275466

Clear CMOS yapın @X99 aktardığı gibi. Eğer dual kanal Boot etmiyorsa soğutucu çok sıkılmış olabilir, biraz gevşetip çapraz baskı uygulamak lazım yine. Kararında olması lazım, dengesiz baskı sonucu boot sorunu olabilir. Diğer sorunlu olan modülü de tek dene, açmazsa modül kaynaklı sorun olabilir tek başına.

Soket kaynaklı sıkıntılar da olabilir, bent pin falan vardır belki. Normalde basit işlemler ama çok anlamıyorsan seni zorlayabilir. Bu şekilde uzaktan destek alıp biraz özgüven ile hallolacaktır...

Sistem senden BIOS ekranına girmeni istiyor ama aygıt olarak klavye takılmadığını söylüyor eğer takılı değilse takın ve F1 tuşuna basın ama eğer takılı olmasına rağmen görüntüleyemiyorsanız zaten en baştan yapmanız gereken cler cmos yapmanız gerekiyor.

şimdi diğer rami deniyorum

şimdi diğer rami deniyorum

Diğer RAM aynı slotta tek başına açmazsa RAM kaynaklı sıkıntı var. Eğer açarsa 2. slotta dene bir de tek başına. Diğer kanalı da kontrol etmiş olursun. Kanal sıkıntısı varsa ya AM5 soket kaynaklı ya da slot kaynaklı sorun vardır. Soket sorunu dediğim bent pin ya da dengesiz baskı.

Diğer hem aynı slotta hem de diğer slotta çalıştı hocam.

Hocam Allah razı olsun. Bu şekilde boot etti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…