Çözüldü Bilgisayar servisten geldikten sonra boot etmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmetali 3

Uzman
Sistem servisten geldi ama memory training kısmında kalıyor, yüksek sesli çalışmaya devam ediyor, görüntü gelmiyor. Neler yapmam gerekiyor? Anakart pilini çıkarttım, taktım. RAM'leri ve ekran kartını söktüm, geri taktım, yine gelmedi.

Çözüm
BIOS pilini çıkarmayın, tek RAM ile anakart üzerinden CMOS yapın. İmzadaki sistemi kullanıyorsan; sistemi kapatın, sadece 1. slotta tek RAM takılı olsun, anakart üzerindeki pimlere tornavidanın ucunu 10 saniye temas ettirin, bu işlemden sonra açmayı deneyin. Anakartın 24 pin soketini, ekran kartı soketini, anakartın diğer güç soketini kontrol edin, gerekirse sök tak yapın. RAM'i diğer slotta da deneyebilirsin.

Diğer hem aynı slotta hem de diğer slotta çalıştı hocam.

Hocam Allah razı olsun. Bu şekilde boot etti

Bu Clear CMOS olayını öğrensen iyi olur, bu olayın tekrarlamaması için birkaç adım daha gerekebilir... BIOS güncel değilse güncelleyin ilk etapta.

Çekinilecek ya da parça zararı yapacak şeyler değil, öğrenmekte kusur yok... Servisten sonra olması zaten fiyasko, ona lafım yok. Teknik elemanlarla aram pek iyi değil.

İfadeler: X99
Hocam bios güncel ama bir tane beta sürümü çıkmıs. Onu yapmalı mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…