Leviodas

Üstün
Dün gece oyundayken sürekli USB takıp çıkartma sesi gelmeye başladı. Alt Tab attığımda D diski tara ve düzelt diyordu, yaptım fakat dosya yöneticisi kasmaya başladı. Ardından D sürücüsü gitti. Sonra bilgisayarı açmaya çalıştığımda Gigabyte ekranında takılı kalıyordu. HDD'yi çıkarttığımda açıldı. Fakat bu sabah durduk yere Google'dayken veya hiçbir işlem yapmıyorken yeniden başlatmaya başladı. BIOS'u güncelledim, EXPO'yu kapattım, DDU ile sürücüleri sildim. Ardından tekrar yüklerken yüklenmenin yarısında veya %30 civarında siyah ekran verip kendini yeniden başlatmaya başladı. İnatla birkaç kez daha denedim fakat bir şey değişmiyordu ama adrenalin yazılımı da geliyordu, anlamadığım şekilde. Şu anda OCCT'den 5 dakikalık Power testi ve VRAM testi yapıp sonuçları atacağım. Üstüne Discord ve Google durduk yere donuyor 3-5 saniyelik.

Ryzen 5 7600.
RX 7700XT.
16x1 RAM.
650W fazeon PSU.

Dosya Ekleri

• 1790934515032.webp
    1790934515032.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 20
Sorun HDD ya da PSU kaynaklı gibi geldi bana. HDD'yi çıkarıp bir süre o şekilde kullanmayı dene bakalım aynı sorunlar devam edecek mi. Devam ederse de başka bir PSU ile deneme şansın varsa dene, ben de benzer bir sorunu yaşadığımda PSU kaynaklı olduğunu fark etmiştim.

İkisinde de sorun yok gibiyse Windows'u onarmayı deneyebilirsin, olmadı sıfırdan bir Windows kurulumu yap.

Sorun HDD ya da PSU kaynaklı gibi geldi bana. HDD'yi çıkarıp bir süre o şekilde kullanmayı dene bakalım aynı sorunlar devam edecek mi? Devam ederse de başka bir PSU ile deneme şansın varsa dene, ben de benzer bir sorunu yaşadığımda PSU kaynaklı olduğunu fark etmiştim.

İkisinde de sorun yok gibiyse Windows'u onarmayı deneyebilirsin, olmadı sıfırdan bir Windows kurulumu yap.

Zaten HDD ile hiç açılmıyordu hocam M.2'den devam ediyorum. Şu anda deneyebileceğim başka bir PSU yok elimde, Windows onarıp devam edeceğim sorun çıkartmaya devam ederse garantiye götüreceğim.

Sanırım ekran kartı ölümü bekliyor, PSU sağlam. Güvenli modda bir süre kullanın. Dediklerin olmasa ekran kartını köşeye koyabilirsin.

Sanırım ekran kartı ölümü bekliyor, PSU sağlam. Güvenli modda bir süre kullanın. Dediklerin olmasa ekran kartını köşeye koyabilirsin.

Hocam şu an yaklaşık 30-40 dakikadır rahat kullanıyorum OCCT testinde sıkıntı çıkmadı. Üstüne FiveM girdim onda da sıkıntı çıkmadı. Eğer yapmaya devam ederse garantiye göndereceğim daha geçen sene aldım sistemi.

Ekran kartı da olabilir ama PSU daha güçlü bir seçenek bence. OCCT'den voltajlara bakmak yetmiyor hocam maalesef, hem kesin doğru göstermiyor hem de aynı şeyi yaşadım çünkü oradan biliyorum.

Garip garip donmalar, restart atmalar, powera basarsın 1-2 denemede anca start alır, hiç açılmaz sata powerdan bi diski sökersin açılır, Thermaltake bi PSU'da yaşamıştım bunları 😂