Bilgisayar taşındıktan sonra monitöre görüntü gelmiyor ve CPU LED'i yanıyor

darkinside

Başarılı
Günaydın dostlar,

Bilgisayarı taşıdım araçta, sonrasında açmayı denedim fakat anakartta CPU LED ışığı yanıyor ve monitöre görüntü gelmiyor. CMOS reset denedim, JBAT1 yazan yere tornavidayla dokundum, olmadı. RAM'lerle oynadım falan fakat sonuç aynı.
Anakart MSI B550A Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU soğutucusunu kontrol edin, CPU'nun yerinden oynama ihtimaline bir daha bakın.

Herhangi bir parça oynamış olabilir, zaten bazı şeyleri denemişsiniz olmamış. Bütün parçaları ve kabloları sökün, anakartı kasadan sökmek dışında tabii. Sonra hepsini geri takın.

Bana da bir kere böyle oldu, SATA SSD vardı, kablosunu söküp taktım, düzeldi Bir de her ihtimale karşı kasanın elektriğini boşaltın, bütün elektriğini kesip power tuşuna 3' saniye basılı tutup bırakın, birkaç defa statik elektrik boşalsın.

Power tuşuna bastığımda bilgisayar biraz geç açılıyor, yaklaşık 10-15 saniye güç gelmiyor tüm sisteme ve açıldığında Power tuşuna basılı tutunca kapanması gerekirken kapanmıyor. Sanırım dediğiniz gibi her şeyi tak çıkar yapmam gerek akşam deneyeceğim.

Daha büyük sorun çıktı arkadaşlar. Soğutucuyu çıkarttım zorlamadım ama işlemciyle beraber çıktı. İşlemciyi soğutucudan ayırmaya çalışırken işlemci pini büküldü… Ryzen 5 5600 işlemci pimleri düzeltme şansım var mıdır yoksa direkt çöp mü?

Dosya Ekleri

• IMG_1358.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…