Bilgisayar temizliği ne sıklıkta olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hakano
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 415
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar

hakano

Uzman
Ben 31 Mayıs'ta RTX 4060 ve i5 12400F sistem aldim Vatan'dan. Bende böyle bir toz alma bezi ve fotoğraftaki eşya var yakında kompresör almayı düşünüyorum. Ben ilk defa bilgisayar aldım ve hiçbir şey nasıl çıkartılır onu bile bilmiyorum. Hiçbir şey cikartmadan bu aletlerle nasıl temizleme yapabilirim? PSU filtresi ve kasa filtrem var, 4 5 günde bir sadece o aletle toz alıyorum, hemen üstünden eğer detaylı bir temizlik yapacaksam ne zaman yapmalıyım ve nasıl yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 20240719_100855.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 116
  • 20240719_100855.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 121
Son düzenleyen: Moderatör:
Forumlarda ve facebook gruplarında her gün onlarca insan "bilgisayarımı temizlerken bozdum" temalı başlıklar açıyor. Bilgisayar temizlemek ne kadar kolay ve düşük riskli bir iş olsa da bunu devamlı olarak yapmak, bunu hastalık haline getirmek çok tehlikeli. Ben bilgisayarımın fanları olağandan fazla çalışmaya başlamadığı sürece(iklimsel sebepler dışında) bilgisayarımı temizlemiyorum. Temizleyeceğim vakitte ise kuru bir bezle tozları alıyorum fanların arasını ise kulak çöpü ile temizliyorum.

3 ayda bir kere.

Toz almak istiyorsan alabilirsin. Toz alırken ekran kartı fanlarına dikkat et. İşlemci için hava soğutucun var ise fanlarını söküp temizlersin. Ara ızgaraya da hava tutarsın. Stok varsa yine hava tutarsın. Macun yenileme önerim 6 ay da bir kere yapmaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…