Bilgisayar toplama ve kurulumu için ne kadar ücret talep edilmeli?

İyi Sosyaller. Uzun süredir bu işi yapmıyorum ve bir tanıdığıma yapacağım. Parçaları satın alacağım ve kasa toplayacağım, Windows kurulumu vesaire. Bunun için nasıl bir ücret talep edilmeli? Hak yemek istemediğim için bu konuyu açıyorum, hiçbir yerde tutarlı bilgi bulamadım çünkü. Ücret, toplanacak sistemin bütçesinin yüzde kaçı olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de bir bilgim yok bu konuda ama etraftaki bilgisayarcılara sormayı denedin mi hiç? Onlar ne diyor?

500-750 lira arası. Bu fiyat kablolamayı ne kadar özenli yaptığına göre değişir.

500-750 lira arası. Bu fiyat kablolamayı ne kadar özenli yaptığına göre değişir.
Hocam 500 liraya kimse kilini kipirdatmaz Zaten yol masrafi artik arabayla 200-250 lirayi buluyor neredeyse bir yerden bir yere giderken. Toplu tasimada bile 100 lirayi bulabiliyor. Durum boyle olunca adam cebine kalacak Starbucks'tan kahve alacak kadar para icin de sistem toplamakla ugrasmaz.

500-750 az değil mi hocam? Bir bilgisayarcıya sorduğumda 3000 civarlarına yaptığını söyledi. Sistem bütçesi 30.000 TL ve sonuçta parçaları ayarlamakla toplama işinin yanında Windows ve program kurulumu yapacağım. Sadece sistem toplamak 1 günü tamamen alıyor.

Tanıdık ise sen belirlersin fiyatı ama ben olsam galiba 3000-5000 TL alırdım.
3000-5000 derken? Bilgisayarcılar zaten parçalar varsa en baba toplama ücreti olarak 750-1000 lira ister. Başlıktaki arkadaş parçaları da kendisi alacağı için ve işletim sistemi kurup ayarlama yapacağı için ücreti 1250’ye çıkabilir en fazla. Ancak 1250’den fazlası da göze parmak sokar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…