Bilgisayar toplayınca neler yapılması gerekiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bariss22
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 144
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar

Bariss22

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, hayatımda ilk kez masaüstü sistem topladım. FPS artırmak için gerekli ayarları videolar eşliğinde yapacağım. Ekran Hertz'ini de ayarlamayı unutmadım. Bunlar dışında yapmam gereken şeyler var mı? Mesela toplama aşamasındayken bu forumda RAM'lerle alakalı sorduğum bir soruya birisi "RAM için hazır EXPO ayarlarını kullanabilirsin. Senin için yeterli olacaktır." demişti. Bu ayarları kendim mi seçmem gerekiyor? Yoksa kendiliğinden o ayarları mı kullanıyor? Bu tarz yapmam gereken başka şeyler var mı?

İşlemcim: Amd Ryzen 7 9800X3D
Ekran Kartım: Nvidia RTX 5080
Anakartım: Gigabyte X870-E
RAM'lerim: 32GB (16x2) 6400MHz CL34

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'dan yapabilirsiniz. EXPO veya XMP hangisi varsa profil 1, profil 2 şeklinde olur. Kendiliğinden açık gelmez genelde o. 2666 veya daha düşük MHz'de geliyor RAM'ler.

Sürücüleri güncellemek için NVIDIA App üzerinden ekran kartını güncellemen yeterli. anakart içinse (chipset, ses, lan vs.) anakartın resmi sitesinden indirip kurmalısın.

İlk masaüstü toplamada dikkat etmen gerekenler kısa şöyle:
  • Anakart BIOS’unda RAM için XMP/EXPO profilini aktif et (Gigabyte anakartlarda BIOS açınca genelde otomatik önerir, sen onayla yeter). Bu RAM’in hızını tam kullanmanı sağlar.
  • Ekran kartı sürücüsünü ve chipset sürücülerini güncel kur.
  • Windows güncellemelerini yap, gereksiz arka plan programlarını kapat.
  • Oyunlarda FPS için monitör yenileme hızını ayarla, zaten yapmışsın, iyi.
  • Isı ve fan hızlarını BIOS ya da programlarla takip et, gerekirse optimize et.
  • Güç planını “Yüksek Performans” yapabilirsin.

Bunlar FPS ve stabilite için temel adımlar, gerisi oyun bazlı ayarlarla gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…