Bilgisayar, Yazılım veya Bilişim İle Alakalı Bölüm Okumayın

@Recep Baltaş OP'nin forumdan uzaklastirilmasi gerektigini dusunuyorum. Ben de bir muhendislik terk olarak, piyasanin icinde olmayan birinin gencleri yanlis yonlendirmek uzere tum mesajlarinda karalama calismasi yapmasi cok dogru degil.

@Recep Baltaş OP'nin forumdan uzaklastirilmasi gerektigini dusunuyorum. Ben de bir muhendislik terk olarak, piyasanin icinde olmayan birinin gencleri yanlis yonlendirmek uzere tum mesajlarinda karalama calismasi yapmasi cok dogru degil.
Yapay zekayı karalayarak hiçbir yere varamazsın. Teknolojiye değil, seni rahatsız eden değişime karşısın. Bilgiye açık olmak yerine karalama peşindeysen, sorun ne forumda ne de OP’de, bakman gereken yer aynada...

Yapay zekayı karalayarak hiçbir yere varamazsın. Teknolojiye değil, seni rahatsız eden değişime karşısın. Bilgiye açık olmak yerine karalama peşindeysen, sorun ne forumda ne de OP’de, bakman gereken yer aynada...
Yapay zeka gökten geldi ve onu kimse gelistirmedi zaten...
Yapay zeka işi kolaylaştırır ve iş yükünü hafifletir vasıflı ise vasıfsızı ayırır eline klavye almamış kişiyi bilgisayar mühendisi secmesinden korkutur. İstemeyen herkes sirf para var diye düşünüp yazdı çoğu diplomayı alıp kenara attı sonra işsiz kaldım dedi. Ben bunda problem yaratacak bir şey göremedim hala okunur hala sektörde vasıflı yazılımcıya ihtiyaç var.

Evet okumayın yapay zekadan çok artık çok fazla mezun var. Ofisimde 6 basamaklı maaşlı birisi istifa etti, 2 aydır beklentilerini az çok karşılayan iş bulamıyor sektör tıkandı artık tanıdık veya kefil olmadan aylarca kıvranırsınız. Yapay zeka da düşündüğünüz kadar etki etmiyor. Yazılımda 8 saat çalışıyorsak 3-4 saati sadece düm düz düşünmekle geçiyor kalanı bugfix-kodlamadır. Ha belki kodlamayı düşürür düşünmeyi arttırır bu sefer onda da proje hacimleri de her geçen gün değişiyor kaç yıllık projeler alıyoruz şirkette önceden bu şekilde değildi. Ofiste 3 kişinin çalıştığı büyük hacimli bir projenin hepsini yapay zekanın yapacağını düşünüyorsanız bana imkansız gibi geliyor (en azından önümüzdeki 5-7 yıl içerisinde).

Ben bir bireysel yazılımcı olarak henüz staj deneyimim olmadı. Bu durum belki de benimle alakalıdır; bağlantılarım yeterince güçlü değildi ve bir süre mesleği biraz ihmal ettim. Ama son zamanlarda yazılım dünyasında bazı şeylere dikkat etmeye başladım ve birkaç gözlemim var.

Günümüzde çok fazla yeni içerik üretiliyor. Mesela bir oyun yapmaya karar verdiğimde, acaba boşa mı olur diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok güzel oyunlar var ve neredeyse her gün yenileri çıkıyor. Yine de, oyunumu yaptıktan sonra para kazanıp kazanamayacağımı merak ediyorum. Birçok oyun olsa da, bu oyunların çoğu gerçekten çok kaliteli; bunlar arasında dikkat çekebilmek zor olabilir. Ama belki de insanlar gerçekten kazanmıyorlardır, kim bilir?

Web geliştirme hakkında pek fazla bilgim yok, bu yüzden o konuda fazla yorum yapamam ama, bence benzer bir durum orada da geçerli olabilir. Yeni başlayan biri olarak her şey bir tık daha karmaşık görünebiliyor.

Sonuçta önemli olan başlamak ve sevdiğin işi yapmaya koyulmak. Kimseye kötü bir şey aktarmak istemem, sadece kendi bakış açımı paylaşıyorum. Sonuçta ben de hala çok şey öğreniyorum, stajyerlik bile yapmadım ve sektörü tam olarak bilmediğimi düşünüyorum. Ama bir şekilde kendi yolumu bulmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt