Bilgisayarcıların format ücretleri sizce mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan creazy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 320
  • Etiketler Etiketler
    format

creazy

Başarılı
Merhaba,

Öncelikle format atmayı biliyorum, zaten özellikle meraktan arayıp sordum. Masaüstüne 1.200 TL, dizüstüne 800 TL dediler. Adama “Ne yapıyorsunuz da bu kadar tutuyor?” diye sordum. Söylediği şeyler:
  • Bütün driverları kuruyorlarmış.
  • Temiz format kurulumu yapıyorlarmış.
  • Performans testi yapıyorlarmış.
  • BIOS güncel mi değil mi bakıyorlarmış, değilse güncelliyorlarmış vesaire.
Açıkçası 800 TL edecek bir iş olduğunu sanmıyorum. Bir de hangi performans testini yapacaklar? GTA 5 indirip “kaç FPS alıyor” diye mi bakacaklar

Siz ne düşünüyorsunuz? Merak ettim.
Saygılar, teşekkürler.

Bu yüzden zaten mahalle bilgisayarcıları tek tek kapanıyor. 2 saatlik iş için kimse bu paraları vermiyor.

Format atmak ve Driverları kurmak gerçekten çok zaman alan bir iş.
Ama çok pahalı değil mi ya?
Artık herkes yapabilir.

800/1200 TL edecek bir iş değil. Ayrıca masaüstü niye daha pahalı? Temizliğini de mi yapıyormuş?
Kasa, diye herhalde. Ben de bilmiyorum. Onu sormadım. Yarın arayıp soracağım. Meraklandırdın bak.

Ben Tarsus'ta bir bilgisayarcıdan 400 tl fiyat aldım.

Herkes sen değil. İnsanlar bilmiyor.

Herkes “ben demedim” ama evet, haklısın; insanlar bilmeyebilir. Ben sadece bunun mantıklı olup olmadığını sordum. Bana göre de bu fiyatlara değmeyeceğini söyledim. Ayrıca kişi bilmiyor olabilir, format atmayı da bilmiyor olabilir bu gayet doğal. Ama yine de araştırabilir, öyle değil mi? Tabii bulunduğu konumda tek bilgisayarcı o olabilir, orasını bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…