Merhaba arkadaşlar, yeni fiber internet bağlattım. Bilgisayarımda, hız testi yaptığımda maximum 13 mb/s download, 2 mb/s upload veriyor. Telefonumda ise 120 mb/s download, 16 mb/s upload veriyor. Aynı oda ve aynı mesafe. Her ikisi de Wi-Fi ile bağlı. Bilgisayarımda Wi-Fi 6 desteği var. Edge ve Mozilla ile farklı denemeler yaptım sonuç aynı. Microsoft Store'dan Speedtest uygulamasını yükledim sonuç aynı. Kablo mesafem yetersiz deneyemiyorum şu anda. Ağ sıfırlama da yaptım, bilgisayarım 1 aylık formatlı her şey güncel. VPN tarzı uygulama yok. DNS olarak sadece Google DNS denedim değişmedi. Sorun nerede bulamadım.
Şu anda ss atarak gösteremeyeceğim ama ağ bağdaştırıcıları kısmından Wi-Fi adaptörünüzü seçip, Yapılandır tuşuna bastıktan sonra çıkan ekranda üst taraftaki Gelişmiş kategorisini seçeneklerle beraber bir ekran görüntüsü atabilir misiniz?
Güncelleme kablo ile test ettim. Bilgisayarda yine düşük hız verdi.
Speedtest ve Hiztesti üzerinden yaptığım testlerde düşük çıkan internet hız testlerim nPerf ile bilgisayarım ve telefonum aynı ve yüksek değerleri verdi. 120 mb/s ile steam üzerinde 300 mb'lık bir oyun güncellemesi yaptım. 10 ile 12 mb aralarında güncelledi. Yani sorun, denediğim bazı hız testi sitelerinden kaynaklı çıktı. Şimdilik öyle görünüyor.