• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Bilgisayarda kulak içi mi yoksa kulak üstü kulaklık mı kullanırsınız?

Zeyvra

Çalışkan
Yer
Türkiye
Ben mesela kulak üstü kullanmam, neden? Bir zaman sonra başımı ağrıtıyor, çok terletiyor ve çok yer kaplıyor. Ama kulak içi kulaklıklar küçük; kulagina tak, terletmez, rahatsız etmez, Bluetooth ile kolay kuruluyor ve kafani da ezmiyor.

Kulak sağlığı açısından uzun kullanımda kulak üstü (tabi kalitesine göre) kulaklık daha iyidir.
Bir zaman sonra başımı ağrıtıyor, çok terletiyor ve çok yer kaplıyor
Bu kullanıma göre seçilmeyen kulaklık sorunundan kaynaklı biraz. Sennheiser Momentum gibi 250 gram üzeri biraz kulak üstü kulaklık alırsanız gerek 1 saat üzeri kullanımda boyun kaslarına binen yük gerek baskıya bağlı kulağı kaplayan tipte olsa hava akışını kesen sunideriden dolayı terleme vs. olabilir ki kulak içi kulaklıkta da kulak kiri ve kulak çevresi yağlanmaya sebep oluyor. Velhasıl uzun kullanımda ergonomik olarak ikisinin de dezavantajı olsa da sağlık açısından (işitme kaybı) kulak üstü her daim daha iyidir. Burada tabi bütçeye bağlı müzik dinleme gibi özel durumlar harici video seyretme, günlük sörf sırasında kullanım için kaliteyi ağırlık ve gürültü engellemeden biraz kısarak daha ergonomik olan modellere yönelmek gerekir.

Kafa üstü her zaman kulak içi kulağımı gıdıklıyor.

Kafa üstü daha iyi kulak içi olanları ben şahsen çok uzun süre tutamam. Ancak dışarıda kullanıyorum müzik falan için telden.

Kafa üstü kriterlerim.

250 gram üstü pek tercih etmek istemiyorum hafiflik önemli, uzun kullanım süresi için. 300 gram ve üstü bana göre demir miğfer taşımaya benziyor.
Mutlaka ama mutlaka kumaş ped olacak. Deri tercih etmem aşırı terletir. Terleyen yapın varsa 1 yılda dökülür o deriler. Kulaklık çöp gibi olur. Sıkıntı verir. İsterse ses dışarı çıksın önemli değil.
Mutlaka geniş yapıda olacak. Yani öyle dar sıkı asla olmaz. Ayar seçeneği bol olmalı.
Piyasa da kafa bantlı çok rahat diye satılan kulaklıklardan aldım hiç de rahat değil.

Tabii günde 1-2 saat kullanıyorsan başka.

Çoğunluğun aksine favorim kulak içi. Kulaküstünün bir yerden sonra kafamda baskı yapıyor. Hatta rekabetçi oyunlar için aldığım kablosuz kulaküstünü birine verip kablolu kulak içi almayı planlıyorum. Kulak içi candır!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…