Bilgisayarımı birden fazla kişi kullanıyor ve bu kişiler açıkçası ne yaptıklarını bilmiyor. Sürekli olarak malware ya da virüs temizlemek zorunda kalmayacağım bir çözüme ihtiyacım var. Bilgisayarımda sadece belirli bir internet tarayıcısına erişim vermek istiyorum. Girilen siteleri kısıtlamayı biliyorum. Bu şekilde bir çözüm önerir misiniz?
yüklenen uygulamaların takibini yapamıyorum. otomatik olarak o uygulamaların da internete erişimin kapatılması gerekiyor yani ihtiyacım olan şey uygulama seçmeden varsayılan olarak bir tarayıcı haricinde sistemdeki tüm trafiği engellemek.
Nasıl yapılacağı ve hangi program ile yapılacağıydı sorum aslında. Firewall ile her seferinde manuel eklemek gerekiyor diye biliyorum. giden ve gelen bağlantıları tamamen engelleyebiliyorum ama bu sefer internete erişimimi tamamen kapatıyorum. Tekrar etmek gerekirse geçmişte yüklenmiş ve gelecekte yüklenecek programları (bir adet tarayıcı haricinde) otomatik olarak engelleyecek yönteme ve/veya programa ihtiyacım var
Windows Firewall ile Outbound kısmına TCP 80, 8080 ve 443 portlarını tamamen yasaklayan bir kural tanımlanıp sadece erişimine izin verilen programa bu portlar açılarak bir çözüm üretilebilir. Böylece sadece istenilen tarayıcının HTTP ve HTTPS erişimine izin verilmiş olur. Ama tarayıcı harici bu portları kullanan uygulamalar da olabilir. Bunlar için de ayrı kurallar tanımlamak gerekir.