Bilgisayardan çok ses çıkması normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Egee
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 81
  • Etiketler Etiketler
    ses

Egee

Başarılı
Önceki bilgisayarımda The Last of Us 2 gibi sistemi zorlayacak oyuna girsem bile ses az seviyede artıyordu. Yeni bilgisayarımda 8 tane fan var (sıvı soğutma dahil), bilgisayar boştayken bile sesi çok çıkıyor, özellikle oyunlara girince çok fazla ses artışı oluyor. Önceki kartım NVIDIA'ydı, bir tanıdığım AMD ekran kartlarının daha fazla ses çıkardığını söyledi, doğru mu bilmiyorum. Kısaca 8 fandan dolayı mı çok ses çıkıyor?

Yalnızca AMD veya NVIDIA olarak değerlendirip fan sesi yüksekliğinde kıyaslama yapılmaz. Ekran kartının modeline göre (Sapphire veya MSI mesela) değişen şeyler bunlar.
Fan sesi kasanın üzerinde takılı olan fanlardan kaynaklanıyor muhtemelen. Veya CPU soğutucu olarak ne kullanıyorsun? Benim sistemdeki giriş seviyesi sıvı soğutma fazla ses yapıyor mesela.

Videoya alıp paylaşabilir misin? Fan sesi gürültülü mü yoksa uğultu gibi mi ses çıkartıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…