Bilgisayardan oyuna girince garip tiz sesler gelmeye başlıyor, PC boştayken ses yok ama Fortnite ve FM de denedim ikisinde de ses geldi. Tabii biraz farklıydı. Sebebi nedir?
Videolarda tam belli olmamış ama FM'deyken gelen ses daha tiz. Anlamadım. Sorun nedir, nasıl çözebilirim?
Masaüstündeyken veya direkt oyun dışı hiç duymadım bu sesi. Önceden de yoktu. Yeni fark ettim ve sinir bozucu.
Coil Whine olsa boştayken de gelmesi gerekmez mi? Sadece oyunlarda oluyorsa oyunların kurulu olduğu diskten kaynaklı olabilir. HDD'ye kuruluysa tabi, HDD sesine benzettim biraz.
Yani bu sisteme zarar veren bir sorun değil. Genelde ekran kartlarında oluşan, bobinlerin titreşim sesi çözümü yok diye biliyorum fakat zararı da yok. Oluşma sebebi genelde kalitesiz üretimden oluyor ya da denk gelebiliyor.
Coil whine olsa boştayken de gelmesi gerekmez mi? Sadece oyunlarda oluyorsa oyunların kurulu olduğu diskten kaynaklı olabilir. HDD'ye kuruluysa tabii, HDD sesine benzettim biraz.
Dediğim gibi sinir bozucu olması dışında bir sorun yok. Başta HDD olabilir dedim ama ekran kartına yaklaştıkça tizleme sesi daha yaklaşıyor fark ettiyseniz ayrıca HDD yine normal kullanımda ses çıkarıyor az çok.
Coil Whine olsa boştayken de gelmesi gerekmez mi? Sadece oyunlarda oluyorsa oyunların kurulu olduğu diskten kaynaklı olabilir. HDD'ye kuruluysa tabii, HDD sesine benzettim biraz.
Yani bu sisteme zarar veren bir sorun değil. Genelde ekran kartlarında oluşan, bobinlerin titreşim sesi çözümü yok diye biliyorum fakat zararı da yok. Oluşma sebebi genelde kalitesiz üretimden oluyor ya da denk gelebiliyor.
Bende de coil whine sorunlu RTX 2060 var oyuna girince ses geliyor, yükte gelir zaten. İkinci el takasladığımda oyuna girince moralim bozulmuştu.