Çözüldü Bilgisayardan oyun oynarken değişik sesler geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HpLubz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 256
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HpLubz

Çalışkan
Bilgisayardan oyuna girince garip tiz sesler gelmeye başlıyor, PC boştayken ses yok ama Fortnite ve FM de denedim ikisinde de ses geldi. Tabii biraz farklıydı. Sebebi nedir?

Videolarda tam belli olmamış ama FM'deyken gelen ses daha tiz. Anlamadım. Sorun nedir, nasıl çözebilirim?
Masaüstündeyken veya direkt oyun dışı hiç duymadım bu sesi. Önceden de yoktu. Yeni fark ettim ve sinir bozucu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tebrikler nur topu gibi bir coil whine'nız olmuş. Aramıza hoş geldin.
Tebrikler nur topu gibi bir coil whine'nız olmuş. Aramıza hoş geldin.
Coil Whine olsa boştayken de gelmesi gerekmez mi? Sadece oyunlarda oluyorsa oyunların kurulu olduğu diskten kaynaklı olabilir. HDD'ye kuruluysa tabi, HDD sesine benzettim biraz.

Düzelmiyor mu ve oluşma sebebi nedir? Önceden böyle bir sorun yoktu.
Sizde de mi var aynı sorun?

Yani bu sisteme zarar veren bir sorun değil. Genelde ekran kartlarında oluşan, bobinlerin titreşim sesi çözümü yok diye biliyorum fakat zararı da yok. Oluşma sebebi genelde kalitesiz üretimden oluyor ya da denk gelebiliyor.

Coil whine olsa boştayken de gelmesi gerekmez mi? Sadece oyunlarda oluyorsa oyunların kurulu olduğu diskten kaynaklı olabilir. HDD'ye kuruluysa tabii, HDD sesine benzettim biraz.

Bende de coil whine sorunlu RTX 2060 var oyuna girince ses geliyor, yükte gelir zaten. İkinci el takasladığımda oyuna girince moralim bozulmuştu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her türlü zararsız olduğu kesin.

Dediğim gibi sinir bozucu olması dışında bir sorun yok. Başta HDD olabilir dedim ama ekran kartına yaklaştıkça tizleme sesi daha yaklaşıyor fark ettiyseniz ayrıca HDD yine normal kullanımda ses çıkarıyor az çok.

Coil Whine olsa boştayken de gelmesi gerekmez mi? Sadece oyunlarda oluyorsa oyunların kurulu olduğu diskten kaynaklı olabilir. HDD'ye kuruluysa tabii, HDD sesine benzettim biraz.

M.2 SSD var. Oyun dışında ses yoktu.

Bende de RTX 2060 Super var ama eskiden yoktu bu sorun.

Sorun yok coil whine, benim laptopta aldığımdan veri var yük altında tiz ses veriyor. Ama alıştım. Başta sinir bozucuydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…