Bilgisayarım geç açılıp geç kapanıyor

parisapo

Başarılı
Bilgisayarım son 1 aydır geç boot etmeye ve aşırı derece geç kapanmaya başladı. Kapanma süresi yaklaşık 1.5 dakikayı buluyor. Ve kapanmasını beklerken, bir süre sonra fare ile tıklarsam sadece siyah ekran ve fare imleci gözüküyor.

Birçok farklı yol denedim virüs taraması, başlangıç uygulamalarını komple kapatmak ve tüm başlangıç hizmetlerini kapatmak gibi, aşağıda bilgisayar açılırken ve kapanırken video kaydı aldım. Bilgisayar boot ederken anakart Q-code LED göstergesini de çektim.

Son bir aydır varsa ya bir uygulama veya yazılımdan ya da sürümlerden kaynaklı olması daha muhtemel. Bilgisayar kendini kapatırken aynı zamanda arkadaki uygulamaları da kapattıp güç kestiği için arkada duran bir yazılım geç kapanamsına sebep olabilir.

Yazımda da belirttiğim gibi arka plan uygulamaları komple kapatıldı. Güvenli Mod'da da bilgisayar açılıp kapatıldı. Sorun aynı şekilde devam ediyor. Program ile ilgili sorun olsa güvenli Mod'da bu sorunun olmaması gerekiyor.

Hocam HDD'i çıkarıp tekrardan denediniz mi?

SATA HDD ve SATA SSD çıkartıp, boot ettim. Geç kapanma sorunu aynı devam ediyor.

Sorunum hâlâ devam ediyor. Geç açılıp, geç kapanıyor. @Recep Baltaş yardım eder misininiz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…