Çözüldü Bilinenin aksine reflü asit azlığından mı meydana geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kalim_x
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 177
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kalim_x

Başarılı
YouTube'da şöyle bir video gördüm.
Dr eric berg adında birisi böyle bir video yapmış. Bu adama bir yandan güvenmek de istiyorum
Çünkü bu adamın diyet tavsiyeleri sayesinde rahatça kilo verdim. Şimdi de bu reflü videosuna da inanmak istiyorum çünkü cidden bu reflüden kurtulmak istiyorum. Genelde fazla asitten ve mide kapağının gevşekliğinden dolayı reflü olur diye bilinir. Bu yüzden asit seviyesini nötr hale getirici ve az yemek tüketici bir diyet ile insanlar ömür boyu yaşamaya devam eder. Kronik bir rahatsızlık olarak bilinir bu reflü. Hiç haberiniz var mıdır bu durumdan? Dr Eric Berg güvenilir mi? Internette pek sağlık hakkında forumlar yok ben de buraya yazayım dedim. Aranızda umarım doktor vardır bu soruma yanıt verecek. Veya bu videodaki işlemi denemiş birisi varsa o da yazabilir.

Çözüm
Hayır, reflü ana sebebi AOS gevşekliği olmakla beraber asit miktarındaki artıştan kaynaklanır. Zaten yediğimiz öğünlere dikkat etmezsek asit miktarında artış yaşanır. Reflü gerçekleştiği zaman genelde piyasa adı Gaviscon, Rennie tarzı sodyum bikarbonat gibi etken maddeler içeren antiasit ilaçlardır. Mide asidini baskılar ve böylelikle gevşemiş kapaktan asit çıkışını önler.

Asla videoları izleyip tedaviler uygulamayın. Reflü tedavisi ilaçtan çok yaşam şartlarını değiştirmektir. Geç yemek yememelisin, baharatı, çikolatayı, soğanı ve bu tarz ürünleri azaltmalı hatta hayatından çıkartmalısın. Mümkün olduğunca birden fazla yastıkla yatmalısın eğer uyuyamıyorsan daha çok soluna dönük yatmalısın gibi birçok yöntemle yaşam tarzını değiştirip reflüyü önleyebilirsin. İlaç tedavisi de belli bir süre boyunca PPI adı verilen mide asidini baskılamaya yönelik ilaçları sabah uyanınca aç karnına kahvaltıdan 30 dakika önce günde bir kere alarak kullanmaktır.
Hayır, reflü genellikle mide asidinin yemek borusuna kaçması nedeniyle meydana gelir ve asit fazlalığı ile ilişkilidir.

Hayır, reflü ana sebebi AOS gevşekliği olmakla beraber asit miktarındaki artıştan kaynaklanır. Zaten yediğimiz öğünlere dikkat etmezsek asit miktarında artış yaşanır. Reflü gerçekleştiği zaman genelde piyasa adı Gaviscon, Rennie tarzı sodyum bikarbonat gibi etken maddeler içeren antiasit ilaçlardır. Mide asidini baskılar ve böylelikle gevşemiş kapaktan asit çıkışını önler.

Asla videoları izleyip tedaviler uygulamayın. Reflü tedavisi ilaçtan çok yaşam şartlarını değiştirmektir. Geç yemek yememelisin, baharatı, çikolatayı, soğanı ve bu tarz ürünleri azaltmalı hatta hayatından çıkartmalısın. Mümkün olduğunca birden fazla yastıkla yatmalısın eğer uyuyamıyorsan daha çok soluna dönük yatmalısın gibi birçok yöntemle yaşam tarzını değiştirip reflüyü önleyebilirsin. İlaç tedavisi de belli bir süre boyunca PPI adı verilen mide asidini baskılamaya yönelik ilaçları sabah uyanınca aç karnına kahvaltıdan 30 dakika önce günde bir kere alarak kullanmaktır.

Çözüm

Artık yazılarımızı da sahiplenip çalıyorlar.

Vay be yapay zeka ne kadar da gelişmiş
YouTuber fena saçmalamış, belki İngiliz adam videoda bunu bile demiyor, arkaya AI sesi ekleyerek böyle videolar yapanlara inanmayın hocam. 1K abonesi falan var herhalde.
Adamın başka bir videosu:

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür diye bir palavra sıkmayacağım, fakat sabah yemek yememek çok saçma ve günün başka bir öğününde çayla menemen yiyemiyorsunuz mis gibi öğün işte ne alıp veremedikleri var kahvaltılar ile acaba.

Reflüm var düzenli Gaviscon kullanıcısıyım. Sabaha kadar ders çalışma durumum olduğu için kahvaltıyı kaçırıyorum düzenli olarak. Günlük tek öğünle devam ediyorum resmen. Reflüsü olan ve yapmaması gereken ne varsa yapan biriyim. Bu arada menemen gece de yenir ya. Canım istediği için bazen akşamları kahvaltı ediyorum.

2 hafta önce K2 ve D vitamini alın unutmayın bunları bilmenizi istemiyorlar ameriganın oyunu falan diyor.

2 hafta sonra vitaminlerden uzak durun! Diye video yayınlıyor, tam bir güldür güldür skeci.

Benim de reflü mü ülser mi ne sorunum var. Kilo vermem lazım ve abur cuburu azaltmam lazım.

Lakin yatarken falan sorun olmuyor bende. Talcid çok iyi geliyor.

Lakin fena geğiriyorum oda inliyor, bir düzene girmem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…