BİM vs A101 vs Şok vs Tarım Kooperatif

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    a101
Makaleler
23
Bu marketlerden birinde 2 ay çalışacağım. Hangisinde çalışmalıyım?

Market Maaşları ve Koşulları

BİM​

• Anladığım kadarıyla baskıcı bir yönetimle çalışıyorlar. Her işi yapmak zorundasın dediler.
  • 24 bin TL maaş.

A101​

• İşimin sadece kasada durmaktan ibaret olduğunu söylediler. Çalışan arkadaş, diğer marketlerden daha kolay olduğunu söyledi.
  • 21 bin TL maaş.

Şok​

• BİM ile aşağı yukarı aynı olduğunu düşünüyorum.
  • 22 bin 500 TL maaş.

Tarım Kooperatif​

• İşin en zor noktasının depodan mal taşımak olduğunu söylediler. Fakat şöyle bir sıkıntı var geri dönüşler uzun sürüyor 10-15 gün arası. Ve benim acil işe ihtiyacım var.
  • 24 bin 500 TL maaş.

Marketlerde çalışmak genel olarak zor fakat A101 en hafifleri diye düşünüyorum, çalışan tanıdıklarım var, market bazında zor olsa da şubeden şubeye çok sıkmadıklarını söylüyorlar. Şok da aynı şekilde, zaten bu yüzden A101 ve Şok'lar en azından benim gördüğüm kadarıyla BİM'e göre çok daha dağınık ve düzensiz duruyor.

Tarım kooperatif içinse depo kısmını bilmiyorum fakat market içi çok rahat diye düşünüyorum çünkü çalışan bir abimle bayağı sohbet falan ediyorduk, öyle çok işi olmuyor kasada ve market içindeyken. Depo işi önemli olsa gerek.

En rahat Şok ama bölgeden bölgeye değişir tabi. Bana yakın Şok şubesinde yeni gelenleri yetiştirip diğer şubelere dağıtıyorlar. Her gün gittiğim için her gelenle sohbet ediyorum. Şikayetçi olan kimseyi görmedim. Üstteki arkadaşın dediği gibi rahatlıktan dolayı acayip dağınık. Hatta normalin üstünde salmışlık var. Örneğin gelen ürünleri yerleştirmeden önce dışarıda çok bekletiyorlar. Bu yüzden zehirlenen insanlar oldu. Ben de birkaç kere kokan tavuğu attım. Yani müşteriler için sıkıntılı ama çalışanlar için güzel.

A101 insani çalışma koşulları sebebiyle çok kez TT oldu. Hala var mı bilmiyorum ama, çalışanlarına psikolojik baskı uyguladıklarına dair birçok haber vardı. Maaşları geç yatırma cart curt.

BİM'de tanıdığım var ve sohbet ederken "A101'de çalışılır mı ya, işkence." dedi.

Ki her işi yapmak zorundasın olayı her markette var, BİM'e özel değil. Ben marketlere girecek olsam BİM'e girerdim.

Tarım kooperatifi direkt ele zaten bahsettiğin marketlerde her türlü her işi yaptırırlar. Ben olsam BİM'e girerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…