Bina yönetimi adına internet aboneliği alınır mı?

Merhaba;
Bina güvenlik kameraları için internet aboneliği almak istiyoruz. Halihazırda evimde kullandığım TurkNet'i aradım ama bina yönetimi adına abonelik olamayacağını bir daire belirtmemiz gerektiğini söyledi. Yani bina yönetimi adına elektrik aboneliği oluyor, su oluyor neden internet olmuyor? Potansiyel vergi numaramız var sonuçta, resmi olarak bina yönetimi var. Bina yönetimi adına internet aboneliği olamıyor mu? Biz bu güvenlik kameralarına nasıl internet bağlatacağız? (Herhangi bir daireden çekmek istemiyoruz.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer port sorunu yoksa apartman yönetimi olarak bir başvuru yapabilirsiniz. Ama formaliteden bir adres seçmeniz gerekebilir. Telekom zaten kabloyu binaya kadar çekiyor, kalanı sizin sorumluluğunuzda. Oradan kendiniz kabloyu çekersiniz bir sorun olmaz tahminimce.

Bina yönetimi adına dediğiniz yani yönetim kimdeyse onun adına olmalı. Binanın kendisine alamazsınız internet. Bir şahıs ismi ve adresi bulunmak zorunda.

Abonelik açarken bir adres ve bina no seçmeleri gerekiyor zorunlu olarak ona göre Telekom port açıyor ve sisteme işliyor eğer varsa bodrum katının ya da boş dairenin verebilirsiniz Telekom etiketi bırakır TurkNet gelenlere de durumu anlatırsınız.

(Eğer varsa) bodrum dairesi Belediye'nin kayıtlarında da ayrı bir mekan olarak gösteriliyorsa orasını adres gösterip ama mutlaka bir de şahıs adı verilerek başvuru yapılabiliyor. Yönetim adına su ya da elektrik aboneliği yaptırılabildiği doğru ama iş telekominikasyona gelince durum değişiyor. Zira o internet hattı üzerinden kanunsuz birtakım işlerin yapılma olasılığı söz konusu.

Birinin kanunsuz bir işler yapması için kamera odasına girmesi gerekiyor.

Birinin kanunsuz bir işler yapması için kamera odasına girmesi gerekiyor.
Bu, telekomünikasyon şirketlerini ilgilendirmez. Telekomünikasyon şirketleri, adlî makamlardan veya polisten bilgi talebi geldiği zaman doğrudan verileri verir. Size hesap sormaz. Şayet suç işlenip adlî makamlar veya polis, sizden hesap sorarsa (ifadeye çağırırsa) "kamera odamıza girmeleri lazım" yanıtını işte o zaman verirsiniz. Kaldı ki suç işlendiyse o odanın güvenliğini sağlamadığınız için sizin de mesuliyetiniz olur.
Bu arada sizden kastım bina yönetimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…