Önce anakartının BIOS çipini öğren. Sonra da ona uygun voltajı verebilecek bir CH341a al. Mesela bazı anakart BIOS'ları yanlışım yoksa 1.8v ile çalışıyor. Çipe 5V verirsen de yanıyor.
BIOS çipi genelde BIOS piline yakın olan çiptir. Sizin anakartta da bu iki çipten birisi olması muhtemel. Sağdaki daha olası ama ikisinin de üstünde yazana bakın, buraya yazın:
BIOS çipi genelde BIOS piline yakın olan çiptir. Sizin anakartta da bu iki çipten birisi olması muhtemel. Sağdaki daha olası ama ikisinin de üstünde yazana bakın, buraya yazın:
YouTube üzerinde binlerce video mevcut sen sadece BIOS'un SSID veya ID numarasını tam olarak öğren ve kaç v ihtiyaç duyuyorsa örnek, 5V ise ek bir adaptör almana gerek yok. 1.8v ise o zaman adaptör alman gerekiyor.
İyi Sosyaller, bu rehberde size benim gibi anakartını yanlış BIOS atarak bozan kişiler için kurtarma rehberi hazırladım umarım beğenirsiniz. Gereksinimler: BIOS'u bozuk bir anakart (rehberde kullanacağım ASUS P5KPL-AM SE ) Sağlam bir bilgisayar. CH341-A programlayıcı ( ben N11.com üzerinden...