BIOS güncellemek şart mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yusufumm07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 351
  • Etiketler Etiketler
    bios
Hata düzeltmeleri ve daha iyi performans sağlıyor. Kesinlikle güncellemek gerekir.

Bence performansa olumlu etksii oluyor. Mesela AMD Agesa surumunu yukselttikleri zaman genelde performans arriyor AMD sistemin.

Sisteminiz kararlı çalışıyorsa gerek yok. Fakat her sürüm için güncelleme notunu okuyun, belki işinize yarar bir geliştirme yayınlanan sürümde olabilir.

Aslında gücellemek istiyorum işler ters giderse çöp edersem PC'yi diye çekincelerim var.

Sıfır risk garantisi vermiyorum kesinlikle ancak modern sistemlerde BIOS güncellemelerinin riskleri oldukça minimize edilmiş durumda. İşlem esnasında elektrik kesilip işlem yarıda kalsa bile birçok modern sistemde bu durumdan sisteme zarar vermeden çıkabilecek kurtarma mekanizmaları var. BIOS güncellemek 10-15 sene önce olduğu kadar riskli bir şey değil.

Şöyle söyleyeyim, fabrikasyon gelen BIOS sürümü 32 GB RAM'in 4.2 GB'sini sisteme ayrıyordu. 5 ay falan sonra BIOS güncellemesi geldi ve şu an 700 MB civarı RAM gidiyor. Bu tarz sistemsel güncellemelerin son sürümünü kullanmak kararlılık ve performans olarak genelde iyidir. İlk çıktığı zaman gözden kaçan şeyler sonucu bazı şeyler bozulabiliyor tabii bazen. Bu yüzden birkaç ay sonra indirmeyi tercih ediyorum ben genelde.

BIOS güncellemesi öncesi ve sonrası:

Dosya Ekleri

• IMG-20241106-WA0002.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG-20241106-WA0003.webp
    38,3 KB · Görüntüleme: 69

Vallahi videolar izliyorum elektrik kesilirse yarıda kalirsa anakart elinizde kalabilir diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…