Çözüldü BIOS Güncellemesi geri alınabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Que

Uzman
Makaleler
1
Yer
adana
BIOS güncellemeleri geri alınabilir mi veya downgrade yapılabilir mi? Yani eski bir sürümüne tekrar dönülebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Her sistem BIOS sürüm düşürmeyi desteklemez. Hatta bazı sistemlerde zorla düşürmek anakartın bozulmasına sebep olabilir.
BIOS güncellemeleri geri alınabilir mi veya downgrade yapılabilir mi? Yani eski bir sürümüne tekrar dönülebilir mi?
Eski sürümü indirip BIOS Update kısmından eski sürüme güncellerseniz eski sürüme geri dönersiniz. Geri alamazsınız sadece eski sürüme güncelleyebilirsiniz.

MSI Sürücüleri kısmından iki alt sürümünü yükledim bir sorun oluşmadı şimdilik.

Ek bilgilendirme olarak: mümkün mertebe Beta sürümlere geçmeyin. Geçen yine bir MSI anakartta başımıza geldi. Güncelleme sonrası sorun oluştuğu için dönmek istedik ama dönemedik. Beta sürümlere dikkat, kurmadan önce mutlaka bakın geri dönülüp dönülemediğine.

Ben çok fazla sürüm düşürdüm. Başka BIOS sürümlerine de geçtim. Eski anakartım ASUS Z390e modeliydi. Intel 9600k işlemcisi vardı. RAM'lerde XMP sorunu oluyordu bazı BIOS sürümlerinde görmüyordu. O yüzden deneyerek EZ Flash'dan basıyordum. Üst sürümden alt sürüme geçebiliyordum. Çoğu kez de yaptım bozulma da olmadı. Yeni anakartım B550F de de eski sürümleri kurdum. Sonrasında güncelledim onda da bozulma olmadı. BIOS tuşuna basarak yazdırdım. Vermiş olduğum bilgi doğrudur. Bunun üzerine 2 günlük bana chat ban vermeniz doğru bir hareket değil. Kurallarınız diğer yeşil siteyi aratmıyor. Buraya eğlenmeye bilgi paylaşmaya geliyoruz. Ama bu yapılan bence ayıp bir şey.

Geri
Yukarı Alt