Anakartın BIOS'unu güncelledikten sonra fanlar çalışmamaya başladı, ben de ASUS'un GPU Tweak programını indirdim, %30'a ayarladım ve fanlar çalıştı. Fanlar bozuk değil yani. Ondan sonra, ekran kartının sürücülerini güncelledikten sonra tekrar gitti ve tekrar programdan ayarladım. Benim kendim manuel olarak ayarlamam gerekiyor, otomatik bir ayar yapmıyor. Benim tahminim BIOS güncellemesi sonrası otomatik fan ayarı gitti çünkü tüm BIOS ayarları sıfırlanmıştı.
Hocam BIOS piliyle falan oynamak istemiyorum hiç bilmediğim işler başka bir yolu yok mu bunun?
GPU tweakerden Auto'ya alıp FurMark'a girdim fanlar otomatik olarak çalışmaya başladı. Teşekkürler yardımlarınız için.
@Recep Baltaş hocam fanlar sadece yük altındayken çalışmaya başlıyor normal mi? Mesela oyundan çıktığımda fanlar duruyor oyuna girince çalışmaya başlıyor.
Bu zaten muhtemelen olması gereken bir özellik ekran kartındaki. BIOS güncellerken kart serinledi ve 55C altına indi, bu yüzden de fanlar durdu. Oyun aç, fanlar yine çalışacaktır.
Bu zaten muhtemelen olması gereken bir özellik ekran kartındaki. BIOS güncellerken kart serinledi ve 55C altına indi, bu yüzden de fanlar durdu. Oyun aç, fanlar yine çalışacaktır.
Ben manuel olarak ayarlamazsam asla çalışmıyor Recep hocam bu durum zaten 2 haftadır böyle ben yeni konu açtım. Fan ayarını otomatik olarak nasıl ayarlayacağım ben onu bulmaya çalışıyorum.
Hocam BIOS piliyle falan oynamak istemiyorum hiç bilmediğim işler başka bir yolu yok mu bunun?
GPU tweakerden Auto'ya alıp FurMark'a girdim fanlar otomatik olarak çalışmaya başladı. Teşekkürler yardımlarınız için.
@Recep Baltaş hocam fanlar sadece yük altındayken çalışmaya başlıyor normal mi? Mesela oyundan çıktığımda fanlar duruyor oyuna girince çalışmaya başlıyor.