BIOS güncellemesi sonrası EXPO profili ilk açılıştan sonra boot etmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crystallreed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 53
  • Etiketler Etiketler
    boot expo

crystallreed

Uzman
Merhaba,

BIOS güncellemesinden ve temiz kurulumdan sonra önceki sürümde aktif halde sorunsuz kullandığım EXPO 1 profili, ilk kaydedip çıktığımda sistemi boot ediyor ancak ikinci ve sonrakı sistemi açma denemelerimde boot etmiyor.

Turuncu DRAM ışığı aktif yanıyor ama boot etmiyor, bazı denemelerde ise PC kapanıp tekrar açılıyor ve DRAM turuncu ışığından kırmızı CPU ışığına dönüyor ve yine aynı görüntü gelmiyor.

EXPO 2 ise sıkıntısız boot ediyor. Manuel ayarlamalar dahi yaptım üstüne yine boot ediyor. Şu an EXPO 2 aktif sistemden bu postu paylaşıyorum.

Önceki sürüm: 2103
Güncel sürüm: 2306

• R7 7800X3D
  • ASUS TUF 4080S
  • ASUS ROG STRIX X870E-H Gaming Wi-Fi
  • Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MT/s CL30
  • KC3000 1TB SSD
  • Peerless Assassin 120 SE hava soğutucu
  • Corsair iCUE 4000D airflow kasa + 850W 80+ Gold PSU Corsair kasayla beraber geldi.
  • AOC 27” Q27G4 180Hz 1ms 2K IPS monitör

Kullandığın Windows USB'si yeni mi eski mi? ISO dosyası güncel olmalı, 24 Haziran'dan sonra indirmiş olman gerekli.

Evet hocam eski ISO dosyası vardı ama ben garanti olsun diye Rufus ile son ISO dosyasını yazdırıp kurulum yaptım. Temiz kurulumu bugün yapmadım ama iki haftayı geçmiştir.

Rufus ile son ISO dosyasını yazdırıp kurulum yaptım.

Sorun aslında tam olarak Windows ile alakalı değil, Secure Boot kısmı Windows ile alakalı ama, EXPO kapalıyken sorun yoksa, tekrar temiz kurulum yapmaya gerek yok. 2306 sürümü yayınlandıktan 9 gün sonra 2401 sürümü çıkmış, sorunu fark edip Update etmiş olabilirler. RAM training ve voltaj durumları ile bir durum olduğu ortada. Anakartta bulunan CMOS düğmesi ile CMOS işlemi yapıp denediniz mi? Yeni sürüme geçip denemek gerekli.

Evet ancak BETA olması bazen stabilizasyonu kaybettirdiği için güvenip güncelleyemedim, iki haftadır zaten JEDEC 4800MT/s olarak kullanıyordum bugün vaktim olduğu için kurcaladım. Açılmadığı durumlarda defalarca CMoS sıfırlayarak Default BIOS ile kullandım, Default BIOS ile zaten herhangi problem yok. CMoS yapmadan sistem açılmıyordu zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…