Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bahacprz

Uzman
Yer
Muğla/Bodrum
Anakartımın BIOS güncellemesini yaptıktam sonra sıvı soğutmanın fanları yüksek devirde dönmeye başladı. BIOS'tan ayarlamaya çalıştım olmadı, BIOS sıfırladım olmadı. MSI Center'den yapıyorum nafile. BIOS eski sürümüne düşürdüm yine aynı değişen yok. Ses aşırı sinir bozmaya başladı.
  • MSI Pro H610M-A
  • Aorus waterforce II 360.

Çözüm
BIOS ayarlarından fan tipini PWM olarak değiştirmeyi denediniz mi?
MSI Center'i siler misin? Ayrıca senin sogutucu kablosu CPU Fan'a bagli oldugundan emin misin?
Programı kaldırım değişen yok. Evet CPU soketine bağlı, özellikle kontrol ettim. Güncelleme yapmadan önce böyle sorun yoktu zaten.

Videoyu benden kaynaklı şu an izleyemiyorum maalesef. UEFI ayarlarınıza girerek fan portlarının hangi profilde olduğuna bakar mısınız?

Saatlerdir kafayı yiyordum sesten. Soket olarak CPU soketinde ama BIOS'ta SYS fan bölümü DC de kalmış bu sebepten yapıyormuş :D rahatça sessiz şekilde uyuyabilirim.

Son düzenleme:
Programı kaldırım değişen yok. Evet CPU soketine bağlı, özellikle kontrol ettim. Güncelleme yapmadan önce böyle sorun yoktu zaten.

Saatlerdir kafayı yiyordum sesten. Soket olarak CPU soketinde ama BIOS'ta SYS fan bölümü DC de kalmış bu sebepten yapıyormuş :D rahatça sessiz şekilde uyuyabilirim.
Herkeste böyle sorunlar olabiliyor. :D Çözümlendiyse ne mutlu sana.

Aklıma gelmisti o da ama adım adım öneri vermek istemistim. 😅