Çözüldü BIOS güncellemesi sonrası sistem siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aquality

Uzman
Anakartım Gigabyte A620M H. BIOS'u güncelledikten sonra ekrana görüntü gelmedi. Ardından 15 dakika geçti, bekledim. Endişelenip bilgisayarın kasasından restart attım ancak bir şey değişmediğini düşünerek Q-Flash Plus tuşuna bastım. Yine bir şey olmadığını düşünerek tuşa basılı tuttum ve ekrana Gigabyte yazısı geldi, sistem açıldı.

BIOS sürümüm güncel sürüm olarak gözüküyor. PC'ye bir şey oldu mu, anlamadım. İnternetten baktığımda BIOS pilini çıkarıp takın ya da bir USB'ye BIOS'u atıp ismini GIGABYTE.bin yapın, sonra Q-Flash Plus'a basın deniyor.

Hiçbir şey anlamadım. PC'de bir sıkıntı var mıdır?

Çözüm
BIOS şu anda açılıyorsa Windows açılıyorsa sıkıntı yoktur. Ancak Q-Flash'tan bahsedeyim; BIOS'unuz çöktü veya işlemcinizi tanımadı, bu gibi durumlarda flash belleğe rehberdeki gibi BIOS'u indirip tarif edilen şekilde hazırlıyorsunuz. Q-Flash'a basılı tuttuğunuzda anakartınız BIOS'u güncelliyor ve sorun çözülüyor.
BIOS şu anda açılıyorsa Windows açılıyorsa sıkıntı yoktur. Ancak Q-Flash'tan bahsedeyim; BIOS'unuz çöktü veya işlemcinizi tanımadı, bu gibi durumlarda flash belleğe rehberdeki gibi BIOS'u indirip tarif edilen şekilde hazırlıyorsunuz. Q-Flash'a basılı tuttuğunuzda anakartınız BIOS'u güncelliyor ve sorun çözülüyor.

Çözüm

Bir sorun yok hocam. Ben bunları yapmadım flashım takılıydı güncelleme için kullandığım flash bastım ve açıldı. Bir sıkıntı olmasından korkuyorum. Galiba yok teşekkür ederim.

Bir sorun yok hocam. Ben bunları yapmadım flashım takılıydı güncelleme için kullandığım flash bastım ve açıldı. Bir sıkıntı olmasından korkuyorum. Galiba yok teşekkür ederim.
Rica ederim, yeni nesil anakartlarda sorun olma ihtimali daha az, eskilere göre özellikle Gigabyte bu konuda daha özenli davranıyor. Dual BIOS gibi özelliklerle biri çökse dahi diğerinden kurtarma işlemi yapan anakartları var. Endişelenmenize gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…