Çözüldü BIOS güncellemesinden sonra bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

publicar

Çalışkan
İyi akşamlar. Bir saat kadar önce ASUS ROG STRIX X870E anakartımın BIOS’unu güncellemek istedim. Hem Recep Bey’in hem de ASUS’un “nasıl güncellenir” videolarını bire bir uygulayarak güncelleme işlemini yaptım. Fakat “Güncelle” dedikten sonra PC bir daha açılmadı.

İlk olarak BIOS pilini çıkartıp deneme yaptım. Daha sonra güç kablolarını ve BIOS pilini çıkartıp uzun süre bekledim. PC’yi açmak istediğimde anakartın ROG yazısı ve RAM ışıkları yanıyor, kasanın Power tuşu beyaz olarak ışık veriyor.

Sistemi yeni toplamıştım. Dün uygulama ve oyunları yüklemiştim, bugün de BIOS işini halletmek istedim. Ne yapmalıyım? İlk etapta anakartı servise göndermeyi düşünüyorum ya da benim halledebileceğim bir çözüm var mı?

Son olarak, Power tuşuna basınca tüm donanım ve ARGB ışıkları flaş gibi çakıyor ve sadece ROG yazısı ile RAM ışıkları yanıyor.

Moralim çok bozuldu. Daha yeni aldığım donanımları kullanamadan problem yaşamak çok üzücü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistemin çalıştığını sıkıntı olmadığı anladım, şu an sıkıntı var.

Önce PSU boşta tetiklenerek test edilmeli durumuna göre anakartı kasa dışına alıp sadece 24 pin güç soketi takıp tetikleyeceksiniz, RAM, CPU güç soketi dahi takılı olmayacak, çalıştığını PSU fanından anlayacağız devamına sonuca göre bakacağız.

@publicar
Kısa devre olabilir bu sistemde, tam da BIOS güncelleme anına denk gelmiş gibi, BIOS çökse bile sistemin açılması lazım, boştaki kabloları kontrol edin, fan kontrolcü varsa güç soketini çıkarın, sisteme takılı USB cihazları çıkarın, sistemin önce açılması lazım.

@publicar

Genelde MSI anakartlarda oluyor fakat yine de kontrol edin. Jbat1 yazan bir pin var mı?

Maalesef bu da yok.

Tüm kabloları çıkardım fan ve argblerin kabloları çıkardım klavle fare kabloları çıkardım. Akşam geldim PC açtıktı. Ben bu BIOS yüklemesi yaparken yükleme yapmadan bu hale geldi.

Dediğim gibi BIOS çökse bile sistemin boş boş çalışması lazım.

Bu sistemi siz mi topladınız?

Sistemin çalıştığını sıkıntı olmadığı anladım, şu an sıkıntı var.

Önce PSU boşta tetiklenerek test edilmeli durumuna göre anakartı kasa dışına alıp sadece 24 pin güç soketi takıp tetikleyeceksiniz, RAM, CPU güç soketi dahi takılı olmayacak, çalıştığını PSU fanından anlayacağız devamına sonuca göre bakacağız.

@publicar

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…