BIOS Update sonrası fanlar acayip hızlı dönüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YjpArda
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    bios update

YjpArda

Uzman
Selam, Gigabyte H410M-H v3(rev 1.3) anakartım var. Dün bilgisayarımı formatladım ve formatlamamdan sonra BIOS kendini güncelledi. Bilgisayar kendini yeniden başlattı, sonra bilgisayar yeniden açılınca bilgisayar boştayken 43 derece CPU fanım %100 oranında çalışıyor. Çok gürültü yapıyor. Ne yapmam lazım? Dünden beri uğraşıyorum, delirmek üzereyim. Yardım edin.

BIOS'a girip fan hızını düşürebilirsiniz veya MSI Afterburner ile ayarlayabilirsiniz fan hızını aynı şekilde.

Ekran karti ise Afterburner yazılımdan faz hızlarını ayarlayabilirsiniz, islemci icin BIOS'ta fan ayarlarini yapabilirsiniz.

BIOS'a girip fan hızını düşürebilirsiniz veya MSI Afterburner ile ayarlayabilirsiniz fan hızını aynı şekilde.

Hocam bunları yaptım ama bilgisayarı açınca bu ayarlar sanki hiç yapılmamış gibi davranıyor, kaydettiğimden eminim.

Ekran karti ise Afterburner yazılımdan faz hızlarını ayarlayabilirsiniz, islemci icin BIOS'ta fan ayarlarini yapabilirsiniz.

Ekran kartında hiçbir problem yok sadece işlemci fanı tam hızda çalışıyor, onu anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan hızı ayarını BIOS'tan kaydettiğinizden emin olun, fan ayarı dışında başka bir şeyi değiştirmeyi deneyip o sıfırlanıyor mu kontrol eder misiniz? Aynı şekilde ise BIOS pili bitmiş olabilir. Yazılımsal olarak değiştirmek için yukarıda denildiği gibi 3.parti uygulamalarla işlemci fanını da ayarlayabilirsiniz.

Şu anda evde değilim akşam eve geçince denerim, haber ederim.

Hocam pili değiştirdim fan hızı ayarlarını tekrardan yaptım bios sıfırlandı diye mesajda geldi ama hala aynı işlemcim şu anda boşta ama fanım %100çalışıyor

Acaba fanım mı bozuldu ki

Ha bir de şöyle bir şey daha ekleyeyim bilgisayar açılırken normal yavaş çalışıyor Windows açıldığında hızlanıyor Windows'u bozuk mu kurdum ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum.

Son düzenleme:

Hocam fan hızı ayarı değiştirin BIOS'tan değişmiyorsa anakartta CPU fan değil de CPU OPT soketi olur ona takmayı deneyim işe yaramzsa fanınızda sıkıntı vardır.

Herkese teşekkür ederim windowstan kaynaklanan bir problemmiş, windowsu yeniden kurdum her şey düzeldi sağolun konu kapanmıştır.

Ekte verilen yazılımla (belki bir olasılık) kontrol'den çıkan fanları terbiye edebilirsiniz.

Legion fan control​

Anasayfası:

Kolay gelsin, umarım halledersiniz bu sinir bozucu durumu

Dosya Ekleri

• LFCv2.01.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 100
Hocam sorunu hallettim tekrar teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…