Selam, Gigabyte H410M-H v3(rev 1.3) anakartım var. Dün bilgisayarımı formatladım ve formatlamamdan sonra BIOS kendini güncelledi. Bilgisayar kendini yeniden başlattı, sonra bilgisayar yeniden açılınca bilgisayar boştayken 43 derece CPU fanım %100 oranında çalışıyor. Çok gürültü yapıyor. Ne yapmam lazım? Dünden beri uğraşıyorum, delirmek üzereyim. Yardım edin.
Fan hızı ayarını BIOS'tan kaydettiğinizden emin olun, fan ayarı dışında başka bir şeyi değiştirmeyi deneyip o sıfırlanıyor mu kontrol eder misiniz? Aynı şekilde ise BIOS pili bitmiş olabilir. Yazılımsal olarak değiştirmek için yukarıda denildiği gibi 3.parti uygulamalarla işlemci fanını da ayarlayabilirsiniz.
Fan hızı ayarını BIOS'tan kaydettiğinizden emin olun, fan ayarı dışında başka bir şeyi değiştirmeyi deneyip o sıfırlanıyor mu kontrol eder misiniz? Aynı şekilde ise BIOS pili bitmiş olabilir. Yazılımsal olarak değiştirmek için yukarıda denildiği gibi 3.parti uygulamalarla işlemci fanını da ayarlayabilirsiniz.
Hocam pili değiştirdim fan hızı ayarlarını tekrardan yaptım bios sıfırlandı diye mesajda geldi ama hala aynı işlemcim şu anda boşta ama fanım %100çalışıyor
Acaba fanım mı bozuldu ki
Ha bir de şöyle bir şey daha ekleyeyim bilgisayar açılırken normal yavaş çalışıyor Windows açıldığında hızlanıyor Windows'u bozuk mu kurdum ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum.
Şu anda evde değilim akşam eve geçince denerim, haber ederim.
Hocam pili değiştirdim fan hızı ayarlarını tekrardan yaptım BIOS sıfırlandı diye mesajda geldi ama hala aynı işlemcim şu anda boşta ama fanım %100çalışıyor
Acaba fanım mı bozuldu ki
Ha bir de şöyle bir şey daha ekleyeyim bilgisayar açılırken normal yavaş çalışıyor Windows açıldığında hızlanıyor Windows'u bozuk mu kurdum ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum.
Hocam fan hızı ayarı değiştirin BIOS'tan değişmiyorsa anakartta CPU fan değil de CPU OPT soketi olur ona takmayı deneyim işe yaramzsa fanınızda sıkıntı vardır.
LegionFanControl v2 - Now Available LegionFanControl v2 is a complete rework of LegionFanControl from the ground-up. v2 includes a brand new UI and custom user fan curves for full live manual control over Lenovo Legion laptop fans. Users can set fan speeds and temperature points that activate
www.legionfancontrol.com
Kolay gelsin, umarım halledersiniz bu sinir bozucu durumu
LegionFanControl v2 - Now Available LegionFanControl v2 is a complete rework of LegionFanControl from the ground-up. v2 includes a brand new UI and custom user fan curves for full live manual control over Lenovo Legion laptop fans. Users can set fan speeds and temperature points that activate
www.legionfancontrol.com
Kolay gelsin, umarım halledersiniz bu sinir bozucu durumu