Selam dostalar,
Arkadaşa sistem topladık 0 olarak parça parça. Bugün anakart geldi BIOSTAR A520mh, ilk olarak GameGaraj'dan alacaktık müşteri hizmetlerini aradım ve stok BIOS ile çalışır dedi, o an PttAVM'de bir indirim oldu 100 küsur TL kadar, oradan sipariş verdik ve geldi.
Kutunun üstüne baktık Ryzen 3000 ready diyor. Türkiye distribütörü segment bilgisayarı aradık ve onların 4000 serisine kadar desteklediğini, 5000 için BIOS Update gerektiğini söyledi, ben de size gönderelim yapın dedim. Onlar da biz bunu yapmıyoruz garanti kapsamında para da verseniz yapamayız dediler. Bilgisayarcılara sorduk, onlar da anakart susabilir yani tepki vermeyebilir bir daha dediler. Elimizdeki işlemci R5 5600 ne yapmamız gerek?
1.
Anakartın BIOS Versiyonunu Kontrol Et:
- Anakartın üzerindeki BIOS sürümünü kontrol edin. Eğer anakartın modeli A520MH ise, üzerinde gelen BIOS sürümü Ryzen 5000 serisini desteklemiyor olabilir.
2.
BIOS Güncelleme Gerekirse:
- Eğer mevcut BIOS sürümünüz Ryzen 5000 serisini desteklemiyorsa, resmi BIOSTAR web sitesinden A520MH modelinin en son BIOS sürümünü indirin.
- BIOS güncelleme dosyasını bir USB belleğe kopyalayın.
3.
BIOS Güncelleme İşlemini Yapın:
- Bilgisayarınızı BIOS'a girmek için açın (genellikle F2 veya Del tuşuna basarak).
- Dosya yönetim menüsünden USB belleğinizi seçin ve BIOS güncelleme dosyasını bulun.
- Güncellemeyi başlatın ve tamamlanmasını bekleyin.
4.
Yeni İşlemciyi Takın:
- BIOS güncellemesi tamamlandıktan sonra, sistem kapalıyken R5 5600 işlemcisini dikkatlice anakart üzerindeki soketine takın.
- İşlemcinin düzgün bir şekilde yerine oturduğundan emin olun.
5.
Sistemi Test Edin:
- Bilgisayarı tekrar açın ve BIOS’a girerek işlemcinin düzgün bir şekilde tanınıp tanınmadığını kontrol edin.
6.
Sorun Durumunda:
- Eğer anakart hala işlemciyi tanımıyorsa, BIOS ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin.
- Yine de çalışmıyorsa, sorunu çözmek için bir teknisyenden destek almanız gerekebilir.
Bu adımları takip ederek R5 5600 işlemcinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.