Çözüldü BIOSTAR B560MHP PC boştayken kapanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Memory
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 484
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Memory

Çalışkan
Merhaba PC boştayken kapanıyor. 5-6 saat oyun oynuyorum bir şey olmuyor ama video falan izlediğimde kapanıyor. Kapanınca sinyal yok, güç tasarrufu diyor öyle kapanıyor. Masaüstüne geri gelebilmem için PC'ye restart atmam gerekiyor.

Sistem özellikleri:
Ekran kartı: RTX 3060 12 GB
İşlemci: Intel Core i5 11400F
Anakart: BIOSTAR B560MHP 2.0

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kernel Power 41 hatası ekran kartı ya da PSU kaynaklı. Sizdeki durumda ben ekran kartı sorunu diyorum.
Yani ddr4 oluyor

Arkadaştan RAM alamam hatta kasanın garantisi var önceden hata vardı gönderdim zaten ekran kartı hataliydi oyun oynarken de sistem kapanıyordu ama düzeldi o şimdi boş birakinca oluyor RAM'dan sorun olunca neler olabilir?

Eğer bir de RAM uyumlu olmasaydı sistem çalışmazdı.

@onur kaya hataya başka çözüm yolları var mıdır? Yoksa sadece RAM üzerinemi.

Son düzenleme:
Yani DDR4 oluyor.

Arkadaştan RAM alamam hatta kasanın garantisi var önceden hata vardı gönderdim zaten ekran kartı hataliydi oyun oynarken de sistem kapanıyordu ama düzeldi o şimdi boş birakinca oluyor RAM'dan sorun olunca neler olabilir?

Eğer bir de RAM uyumlu olmasaydı sistem çalışmazdı.

@onur kaya hataya başka çözüm yolları var mıdır? Yoksa sadece RAM üzerinemi.

Aklıma gelen başka bir şey yok şu anda.

Ya bakın bunun hiçbir önemi yok. @Caner Uncu bin defa bu mevzuyu anlattı. RAM konusunda bakılması gereken ilk şey kullanılacak veya kullanılan işlemcinin bellek sınırıdır. İstiyorsa listede bulunan her RAM'i taksın, problem başka bir şeyde ise yine döne döne aynı yere gelir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt