BIOS'u güncelledikten sonra laptop açılırken klavyeyi görmüyor

Wick2k

Becerikli
Merhaba. Game Garaj laptopum için markanın kendi sitesinde yer alan BIOS güncelleme dosyalarını indirdim. Sitede belirtilen adımları sırasıyla takip ederek güncellemeyi başarıyla tamamladım. Ancak bu işlemden sonra bir sorun yaşamaya başladım.

Bilgisayarı ilk açtığımda klavye çalışmıyor. Klavyenin kablosunu çıkarıp takınca düzeliyor. Şöyle bir detay var: Klavyeyi çıkar-tak yapıp bilgisayarı yeniden başlattığımda (restart) sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Fakat bilgisayarı kapatıp üzerinden vakit geçtikten sonra (örneğin sabah veya akşam ilk açılışta) tekrar açtığımda, kabloyu çıkar-tak yapmadan klavye kesinlikle gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klavye laptopun kendi klavyesi mi?

BIOS üzerinde USB charging gibi bir ayar olacak, onu açarak deneyin.

Garip bir şekilde bazen dediğim gibi gelmiyor, bazen de geliyor. Klavyeyi anlamadım gitti.

BIOS üzerinde USB charging gibi bir ayar olacak, onu açarak deneyin.
BIOS'u bayağı bir gezdim, öyle bir ayar göremedim. USB portlarını açıp kapatabiliyorum sadece, onlarda açık olarak gözüküyor. Right USB A ve Left olarak yazıyor, onlarda enabled olarak gözüküyor.

Güncelliyorum. Klavye ilk açılışta yine gelmedi. Şu an çek-tak yaptım Type-C kablosunu ve çalışıyor. Ama BIOS update öncesi böyle bir sorun yoktu. Update sırasında klavyeye zarar gelmesi muhtemel mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…