Çözüldü BIOS'un görmediği entegre SSD'ye Windows Boot Manager nasıl aktarılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Ankara
Merhaba, geçtiğimiz günlerde elime akrabadan eski bir bilgisayar geçti. Bilgisayarda 750 GB HDD, 24 GB anakarta entegre SSD bulunuyor. Zaten eski bir bilgisayar olduğu için masraf yapmak istemedim. 24 GB'lık SSD'ye Windows'u, programları, birkaç basit şeyi kurdum. Epey de yer kaldı ancak ben HDD'yi komple bilgisayardan koparmak istiyorum. Ses çıkarıyor, elektrik harcıyor vs. zaten eski bir bilgisayar. Ancak BIOS SSD'yi görmediğinden ötürü Windows Boot Manager görünmüyor. Boot Manager'i bu SSD üstünden nasıl boot ettirebilirim?

1720602494260.webp

Çözüm
Bu rehberle SSD'de EFI bölümü yapabilirsin:

BIOS'un görmediği SSD Aygıt Yöneticisi altından nasıl gözüküyor? Boot Manager nasıl HDD içinde oluyor? Disk yöneyimi altından bir ekran görüntüsü atar mısın bakalım.

1720602812936.webp

1720602926116.webp

Boot menü kısmında görünmüyor. EFI, Sistem Ayrıldı kısmını HDD'ye kurdum. Esas Windows C diskinde yani 24 GB'lık SSD'ye kurulu. Ama komple HDD ile bağlantıyı kesebilmem için EFI ile Sistem Ayrıldı'yı da taşımam gerekiyor sanırım. BIOS'ta hex kodlarıyla oynama yapacaktım ancak aşırı bilgi sahibi olmadığım için çok kurcalamak istemedim, eski bir bilgisayar neticede.

Aklıma rEFInd tarzı bir taşınabilir Bootloader kullanmak geldi ancak öyle bir durumda da SD kart ya da USB bellek gibi bir aygıtın sürekli cihazda takılı kalması durumu var. Bilemedim.

Çözüm

Hemen deneyip geri dönüş yapacağım. :thumbsup:

Teşekkürler hocam, rehber işe yaradı.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt