Bir aydır tüm dünyaya yayılan grip salgını hakkında ne düşünüyorsunuz?

Henkai

Üstün
Sosyal Locası
Bir aydır hem ülkemizde hem de dünya genelinde oldukça yüksek oranda grip salgını teşhisleri gündemde. Almanya'daki bir arkadaşımla görüştüm, o bölgede de hastalık oranı epeyce yüksek. Tabii bu salgınla birlikte aphonia ve dysphonia bize eşlik ediyor. (Ses kaybı, konuşmada güçlük çekme vb.) Bir ayda iki defa yakalandım diyebilirim. Sizde durumlar nedir?
(Bir sağlıkçı olarak durumun ne düzeyde olduğunu merak ettim)

Ailem yakalandı ama ben bu sırada başka bir yerde olduğum için şansa yakalanmadım. İyileştikleri zamanda eve geri döndüm. Çok şiddetli geçirmişler.

Mevsimin kis ve havanin soguk oldugunu dusunuyorum.

Hasta olup olup iyilesiyorum, kendime de iyi bakmadigim icin cok hasta oluyorum. Yani normal, otobusten inip cigkofte yersem o elle tabi hasta olurum.

Her kış olan rutin bir olay. Grip ağır bir hastalıktır, abarta abarta şöyle böyle yapıyor demek saçma.
Sizlere katılıyorum.

Ekstra olarak ben hiç yakalanmadım, pek hasta olan bir insan değilim. Başım bile çok nadir ağrır. Bunun sebebinin rutin olarak spor ve beslenmeme dikkat etmeme bağlıyorum. Hasta olan bir çok insanda beslenmeye dikkat etmeme ve hareketsizlik gözlemliyorum. Tabii yine de bende hasta yılda 1-2 kere oluyorum her şeyi böyle çözemeyiz. Ancak bu hastalıklar hep hafif geçiyor, birkaç gün boğaz ağrısı, halsizlik ve öksürme gibi. İlaç kullanmadan geçmesini beklerim ve geçer, ilaçtan nefret ederim.

Benim sosyal hayatım yok burnumun dibinde bir insanın nefes vermesinden bile huylanırım nefesini çekmemeye çalışırım. Yolda geçen öksüren aksıran olduğunda zaten nefesimi tutup hemen kaçıyorum onlardan öylelikle hastalanmıyorum. İlaçların çoğu tedaviye değil belirtiye yönelik olduğu için ben de kullanmıyorum.

İfadeler: 62
Burada hayat 1 haftalığına öksürüklerle geçmişti. Hastane koridorları baya baya doluydu 7'sinden 70'ine kadar herkes hasta idi. Ben kendim 2 defa yakalandım biri çok şiddetli 2 gün geçirtti bana yataktan kalkamadım diğerinde ise normal hayatıma devam ettim. Şiddetli olan günlerde boğaz ve burun kuruluğu eşlik etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…