Bir dönem epey yaygın olan sahte USB bellek dolandırıcılığını hatırlıyor musunuz?

Max Caulfield 125

Bilgin
Makaleler
17
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar.

Bir dönem USB bellek piyasasında her yer sahte USB bellek ile doluydu. Sözde 130 TL'ye 2 TB USB bellek satıyorlardı, o dönemde 1 TB harici HDD bile 250-300 TL'ye satılıyordu. Bu yüzden insanlar bunlara inanıp aldılar, ama gerçekte bu USB bellekler 8 GB gibi komik kapasitelere sahipti, sadece üzerindeki firmware modifiye edilerek bilgisayara 2 TB kapasite raporlaması sağlanmıştı. Sırf bu yüzden epey sayıda kullanıcı mağdur oldu. Ben neyse ki bu sahte USB belleklere hiçbir zaman bulaşmadım, kafam rahat.

Şimdilerde elbette yine az buz, tek tük sahte USB bellek (bu tarzdan sahte USB bellek) satan satıcılar var. Ama artık yüksek kapasiteli orijinal USB bellekler epey yaygınlaştığı için bu sahte USB bellek dolandırıcılığı eskisi kadar yaygın değil.

Şu anda daha çok sahte SSD sıkıntısı var, orada da sahte SSD'lerde kapasite sahte olmuyor, sadece orijinal olan SSD'nin kalitesinin yanından bile geçemiyorlar. Sahte SSD'ler çok dandik oluyor.

Siz bu sahte USB bellek dolandırıcılığını hatırlıyor musunuz?

Evet, şimdilerde onları HDD kutularına koyup satıyorlar

Çok da eski bir dönem değil aslında, yapması da basit bir şey. USB ve SSD dolandırıcılığı çok yapıldı, hala da yapılıyor. Atom Bilişim yetkili adı altında ne kadar sahte Kingston varsa pompaladı piyasaya.

Asıl eski bir dolandırıcılık istiyorsanız 1050 Ti olarak satılan GTS450'leri hatırlatırım

Bu programı daha önce kullanmıştım. 8 GB'lık bir USB belleği 64 GB yaparak test ediyordum; ama 10 GB veri yazıldıktan sonra işlem durdu.

Orijinal'den çok sahte ürünler her yeri ele geçirdi. Mesela Xiaomi çin malı ama onun bile çinliler çakmasını yapıp piyasaya sürüyor.

Orijinal'den çok sahte ürünler her yeri ele geçirdi. Mesela Xiaomi Çin malı ama onun bile Çinliler çakmasını yapıp piyasaya sürüyor.
Harbiden bu arada o sahte "Xiaomi" görünümlü USB bellekler var, Xiaomi gerçekte bildiğim kadarıyla zaten USB bellek üretmiyor

Çinliler demeyelim de "merdiven altı Çinliler" diyelim.
Evet, hala yapılıyor. Ama insanlar eskiye göre daha bilinçli olduğu için artık bu yalana inananların sayısı azaldı. Tabii hala herkes bilinçli değil, orası kesinlikle doğru. Ama eskiye göre birçok insanın daha bilinçli olduğu doğru. Zaten sırf bu yüzden yeni sahte ürünlerde artık eskisi kadar sahte kapasite ile kandırmıyorlar, onun yerine kalitesiz, dandik (ama gerçekten 1 TB olan) bir SSD'yi pahalı bir SSD gibi etiketleyip satıyorlar. SSD gerçekten 1 TB, ama ne DRAM yongası var, ne kontrolcüsü ne de NAND yongası belli.

Sahte mallarla ilgili bir belgesel izlemiştim yakın zamanda Çin de elektronikte kullanılan bir kablo türünün deli gibi sahtesi satılıyormuş. Firma Çinli ne yaptılarsa QR koduyla güvenlik önlemi koymaktan tut SMS ile seri numra vermeye kadar baş edememişler. En sonunda şirket 2 tane 200 yuanndı sanırım para koyuyor ve o ürünleri o paranın seri numaralarıyla eşleştiriyor o seri numaralı ürünü sahtesi yapmak için paranın da sahtesini basmak gerek bu da direkt Çin hükümetini karşına almak demek onu da yemiyorlar adamlar öyle baş ediyorlar. Uzun lafın kısası bu insanlar böcek gibi her yerden çıkıyorlar.

Sahte ürünler Shenzhen tarafında üretiliyor. Çin malı sahte telefonların üretim yeri hep Shenzhen çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…