Bir program nasıl komple silinir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ben
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 377
  • Etiketler Etiketler
    program

Ben

Yetkin
Mesela ben bir oyunu silmek istiyorum ama sildikten sonra bile arkasında dosya bırakıyor nasıl tamamen kaldırabilirim? (Programsız)

Programsız yapmak için program kurulurken nerelere kayıt defteri giridisi oluşturduğunu ve hangi klasörlere dosya yazdığını belirlemeniz gerek. Bunun için de Process Monitor gibi bir araç kullanabilirsiniz. ProcMon ile aldığınız dökümü teker teker inceleyip programı kaldırdıktan sonra da teker teker bu yolları kontrol edip kalıntı var mı diye bakabilirsiniz.

Eğer kurulumda rapor almadıysanız bu durumda Windows arama özelliği kullanabilirsiniz. Arama kısmında oyunun adını ve oyunu yapan firmayı aratırsanız çoğu klasörü bulabilirsiniz. Tabi Windows her dizini arama veritabanına eklemeyebilir. Bu yüzden arama ile hepsini bulamayabilirsiniz. Klasörleri sildikten sonra Kayıt Defteri'ndeki girdileri aramya başlayacaksınız. Kolay gelsin

Revo Uninstaller candır bu konuda. Kayıt defteri dahil olmak üzere hepsini temizliyor.

Abi niye uğraşasın bu kadar? Hibit Uninstaller veya Revo Uninstaller ile kalıntısız, tertemiz silebilirsin istediğini. Bu arada görmemişim arkadaş programsız yazmış ama programsız işin çok zor ve uzun. Kolay gelsin diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…