Bir market sütü bir de "köy sütü" ile şekerli sütlaç yap, aroma ve kıvam farkını tadarak, koklayarak ve görerek hissedersin.

Köy sütü konusunda bayağı hile dönüyor, yengemin inekleri vardı onlardan alıyordum bir dönem ve gerçekten güzel oluyor taze çiğ süt olduğu için. Olay burada taze ve çiğ olması. Gerek kimya mühendisliğinde olduğum için gerek böyle şeylere meraklı olduğum için ne yaptıklarını kesin olarak biliyorum "köy sütü" konusunda. Marketten git bulabileceğin en şaibeli sütlerden biri olan Birşah marka sütten al, tencereye koy 1 tatlı kaşığı karbonat ekle kaynat, aynı "köy sütü" kokusu alacaksın. Sütün tazeliği gittiğinde içinde asit tepkimeleri olur ve tadı yavaş yavaş ekşir, karbonat atınca da bu his kaybolur hatta yeterince atarsan sütün normalde hafif asidik olan profilini hafif baziğe kaydırabilirsin ve işte o koku ve tat ile sahte köy sütü yapıyorlar. Sahte değilse bile bozulmaya yaklaşan sütlere karbonatı basıp taze etkisi veriyorlar ki yine sahte köy sütüne çıkıyor.

Köy sütü konusunda bayağı hile dönüyor, yengemin inekleri vardı onlardan alıyordum bir dönem ve gerçekten güzel oluyor taze çiğ süt olduğu için. Olay burada taze ve çiğ olması. Gerek kimya mühendisliğinde olduğum için gerek böyle şeylere meraklı olduğum için ne yaptıklarını kesin olarak biliyorum "köy sütü" konusunda.
Güvendiğin yerden gıda almayınca hile hurda çıkabilir, maalesef ki günümüzde olağan şeyler oldu artık bunlar. :)

Kapalı kutuda ve hazır alınan her ürün sağlıksız diye boşuna demiyoruz.

Evde yaptığımız canım salçanın tadını hiçbiri veremiyor.

10 20 kilodan evde yapmak çok da zor olmamalı açıkçası. 3 hafta evvel 150 kilodan yaptık 2 sene paşa paşa tadıyla yiyeceğiz.

Güvendiğin yerden gıda almayınca hile hurda çıkabilir, maalesef ki günümüzde olağan şeyler oldu artık bunlar. :)

Normalde ben vatandaş olarak askerliğimi yaptığım, suç işlemediğim, vergimi bolca ödediğim için devletin bu tip gıda güvenliği gibi konularını çoktan halletmiş olması gerekiyor fakat devlet yasalara uymayan ve belki de vergisini ödemeyen ama parası benden katbekat fazla olan firmalara destek olup bu uğurda beni zehirlemeyi seçiyor.

Normalde ben vatandaş olarak askerliğimi yaptığım, suç işlemediğim, vergimi bolca ödediğim için devletin bu tip gıda güvenliği gibi konularını çoktan halletmiş olması gerekiyor fakat devlet yasalara uymayan ve belki de vergisini ödemeyen ama parası benden katbekat fazla olan firmalara destek olup bu uğurda beni zehirlemeyi seçiyor.
Halkın talebi buydu, halkın yaptığı seçim bu tür problemleri doğurdu, kurunun yanında yaş da yanıyor. :)

Bir market sütü bir de "köy sütü" ile şekerli sütlaç yap, aroma ve kıvam farkını tadarak, koklayarak ve görerek hissedersin.
Biliyorum abi her hafta sütçü getirir.

Evde yaptığımız canım salçanın tadını hiçbiri veremiyor.

10 20 kilodan evde yapmak çok da zor olmamalı açıkçası. 3 hafta evvel 150 kilodan yaptık 2 sene paşa paşa tadıyla yiyeceğiz.
Hocam mesele evde yapmak değil, bunların bu halde üretim yapıp kurumsal marketlerde satışa sokmaları. Yoksa domatesi alıp kaynatmak zor değil.

Hocam mesele evde yapmak değil, bunların bu halde üretim yapıp kurumsal marketlerde satışa sokmaları.

İşin kötü yanı, milletimiz direk marketlerde hatayı buluyor. Yapılması gereken şey ise çok kolay fakat hiç bir market bu maliyetin altına girmek istemiyor.