Bir Twitter kullanıcısı 3 bin TL'ye aldığı ürün için 16 bin TL gümrük vergisi çıktığını paylaştı

Ne desem bilmiyorum. Her seye kisitlama getirilmesini yanlis buluyorum. Keske bagimsiz ulkeleri ornek alsak.

Depo ve ordino ücretleri genel olarak belli ve sabit, boyut ve süre bazlı bir hesapları var ister 3 ister 300 Euro olsun, kargo şirketleri tarafından alınıyor. Hizmet ücreti de gümrük müşavirlikleri tarafından alınıyor. Yani ithalat çekmeli gümrük işlemlerinden arkadaş ne beklemiş anlamadım. Bir tek 4000 lira vergi kısmı garip, muhtemelen ÖTV tarzı bir şeye dahil ürün içeriyor kargosu.

3000 TL'lik ürüne 4000 TL vergi + depo ücreti + ordino ücreti + hizmet ücretiymiş. :D

Buradaki hükümetin vergi politikasını ve ekonomisini konuşmaya gerek yok, zaten herkesin bildiğini tekrar anlatmayacağım. Ama asıl soru şu: Bu kişi neden her şeyden habersizmiş gibi sınırı aşan bir ürün almış ki? Şaşırılacak bir şey yok.

Depo ve ordino ücretleri genel olarak belli ve sabit, boyut ve süre bazlı bir hesapları var ister 3 ister 300 Euro olsun, kargo şirketleri tarafından alınıyor. Hizmet ücreti de gümrük müşavirlikleri tarafından alınıyor. Yani ithalat çekmeli gümrük işlemlerinden arkadaş ne beklemiş anlamadım. Bir tek 4000 lira vergi kısmı garip, muhtemelen ÖTV tarzı bir şeye dahil ürün içeriyor kargosu.
30 Euro sınırını geçtiği için ticari ürüne giriyor kargosu. O yüzden alınıyor.

30 Euro sınırını geçtiği için ticari ürüne giriyor kargosu. O yüzden alınıyor.
Yok, onun haricinde de fazla. Daha 2 hafta önce bir kargom aynı süreçten geçti, değeri 68 dolar, vergisi 1400 lira tuttu.

Bu arada benimkisi ABD'dendi, ek vergiyle birlikte total %60 gibi bir vergi oranı çıkıyor AB ülkesi değilse.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt