Birbirinden farklı kodlarla oluşan mavi ekran hataları

l3thus

Üyecik
Herkese merhaba.

Bilgisayarımın RAM kullanımı %100'e çıktığında kilitleniyor ve ardından mavi ekran veriyor. Son 1 ayda 3 kez mavi ekran yedim, yardımcı olabilir misiniz?

Dumplar: Adsız klasör - Google Drive
Laptop: HP Victus D1035NT, 16 GB RAM, 3060 Mobile GPU, i7 12700H CPU.

Arama çubuğuna "Windows Bellek Tanılama" yazın ve çalıştırın ardından "Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle" seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınız yeniden başlayacaktır. Test bittiğinde bilgisayarınız tekrar yeniden başlayacaktır. Sonra Olay Görüntüleyicisi'nde "Windows Günlükleri" klasörünün içindeki Sistem bölümüne gidin ve "Geçerli Günlüğü Filtrele"ye tıklayın. Açılan pencerede "Olay kaynakları" yazan bir açılır menü göreceksiniz. Bu menüden "MemoryDiagnostics-Results" seçeneğini bulun ve kutucuğu işaretleyin ve "Tamam"a tıklayın. Orada açılan bölümün ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

Hocam ayrıca minidump dosyasının 1'inde Realtek High Definition Audio sürücüsü yüzünden yaşanmış gözüküyor.
Bu sitede işletim sisteminizi seçtikten sonra önce "Sürücü-Ağ" kısmındaki "Realtek Local Area Network (LAN) Driver"ı indirin ve kurun. Kurduktan sonra da "Sürücü-Ses (1)" sekmesindeki Realtek Audio sürücüsünü de kurun. Bir daha RAM %100'e çıkarsa neyin kullandığına bakmaya çalışın.

Son düzenleme:

RAM'le alakasız olan hatayı düzeltmiştim hocam. Driverları ayarlamıştım, o dump araya kaynamış sanırım.

Hocam DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmayı deneyin. Ayrıca bu hata hangi uygulamalar açıkken oluyor?

Hocam DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmayı deneyin. Ayrıca bu hata hangi uygulamalar açıkken oluyor?

Sorunlar ilk çıktığı zaman DDU ile kaldır kur yapmıştım hocam. Uygulama bazında hiç bakmadım, en son mavi ekrandan beri Mem Reduct ile RAM dolmaya başladığında boşaltmaya başladım. Bir süredir sorun yaşamıyorum ama hala daha RAM kullanımı arada çok yük olmadan 98 99a çıkıyor. PC uyku moduna gir çık yaptıktan sonra yaşadığını söyleyen bir arkadaş bulmuştum çözüm ararken, yanlış hatırlamıyorsam benim sorunum da uyku moduna girip çıktıktan sonra yaşanıyordu bağlantısı olabilir mi?

En yakın zamanlı dump 15 mayısa ait. En son o zaman mı mavi ekran yediniz? Zira 2 dosyada ekran kartı sürücüsünü görebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…