Birden fazla ISO boot edebilebilecek araç tavsiyesi (Ventoy alternatifi)

Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Geliştirici
Makaleler
14
Ventoy beni Linux ISO dosyalarında üzmese de Windows konusunda bol bol yarı yolda bırakıyor.

Secure Boot için manuel sertifika tanımlama yaptığımız için Intel tabanlı Macbook cihazlarda da işe yaramıyor. (Gerçi Macbook kullanmaya çalışmak ayrı bir hata ama neyse.)

Hem UEFI hem de BIOS (Legacy/CSM olarak biliyorsunuz) modlarına uyumlu ve içerisine birden fazla bootable ISO yerleştirebileceğim Ventoy alternatifi araç arıyorum

Ventoy sorunları ile uğraşmaktan gına geldi. Bana bu programı tekrar önerip sorun giderme tavsiyesinde bulunmayın.

Hocam bir bakabilirsiniz:
  • MultiBootUSB ve SARDU benzer ama farklı özellikleri var.
  • Easy2Boot--Ventoy içeriyor ama ByPass edilebilir.
  • YUMI.
Not: Daha önce kullanmadım ama alanım olduğu için öneri yapabilirim.

Son düzenleme:
MultiBootUSB sadece Linux üzerine duruyor gibi görünüyor. Easy2Boot benden WMIC komutunu kurmamı istiyor ve USB diskimi görmedi. AIO Boot ise artık geliştirilmeyeceğini duyurmuş. Eski sürümünü indirdim ve aşırı garip program açıldı.

Hocam şunlara bakın:
  • YUMI UEFI
  • Grub2FM

Son düzenleme:
Secure Boot kullanıyorsanız isteseniz de istemeseniz de karşılaşacaksınız. Tüm anakartlarda Microsoft'un keyleri yüklü ve bu keylerle örtüşen private anahtara sahip olmadığınız için Ventoy veya herhangi bir başka projeyi imzalayamazsınız.

Ya her kullandığınız bilgisayara Ventoy'un EFI bölümünde olan sertifikayı UEFI'ye yükleyeceksiniz ki Secure Boot'u kullanabilin, ya da Secure Boot'u kökünden kapatacaksınız.

Çok haklısınız hocam ama unuttuğunuz bir şey var bir ıodd (ISO emülatör) cihazı alabilir ama fazla masraflı olacağı için sizinki daha efektif bir çözüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…