Çözüldü Birinci monitörden ikinci monitöre geçiş yapınca birinci monitör kararıp geri geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba,

Sürücüleri ve Windows güncelleştirmelerini yaptım. Sorunum şu: Birinci monitörde herhangi bir oyun oynarken, ikinci monitörde Discord, YouTube ve benzeri uygulamaları kullanmak istiyorum. Ancak bu geçişler sırasında oyun oynadığım ekran kararıp geri geliyor. Bu sorun tam ekran ya da kenarlıksız tam ekran modlarındayken ortaya çıkıyor. Tek bir oyunda da olmuyor.

Video Linki:

Sistemim:
  • Ryzen 5 5600 işlemci
  • RTX 3070 TI ekran kartı
  • Windows 10 işletim sistemi
  • Birinci Monitör: LG Ultra Gear 24GS60F 180 Hz (DisplayPort ile bağlı)
  • İkinci Monitör: MSI G2412 165 Hz (DisplayPort ile bağlı)
Benzer sorunlarda DDU ile temiz kurulum ve BIOS güncellemesinin çözüm olabileceğini okudum fakat bunları en son çare olarak kullanmak istiyorum. Bir şeyi tamir ederken başka bir şeyi bozmak istemiyorum.

EDIT: İkinci monitörde oyun oynayıp birinci monitörde herhangi bir sekme vesaire açtığımda böyle bir sorun olmuyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Çözünürlük ayarları eşit değilse ondan olabilir.
Çözünürlük ayaları eşit.

Oyunu pencereli tam ekrana geçirmeyi dene.
Pencereli tam ekranda da ayınıs oluyor. Sadece pencerelide bir sorun olmuyor.

ÇÖZÜM: Monitör ayarlarından "Adaptive-Sync" ayarını kapatmak.
Çözünürlük ayarları eşit değilse ondan olabilir.
Çözünürlük ayaları eşit.

Oyunu pencereli tam ekrana geçirmeyi dene.
Pencereli tam ekranda da ayınıs oluyor. Sadece pencerelide bir sorun olmuyor.

ÇÖZÜM: Monitör ayarlarından "Adaptive-Sync" ayarını kapatmak.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…