Bluetooth kulaklık için hangi adaptörü tercih etmeliyim?

Ali De Niro

Üstün
Makaleler
10
Yer
Ankara
Arkadaşlar öncelikle merhaba, bilgisayardayken rekabetçi oyun oynamadığım zamanlarda (iş yaparken, müzik dinlerken, Discord üzerinden konuşurken, vs.) çok otur kalk yapıyorum ama kulaklığım kablolu olduğu için sürekli kulaklığı da çıkarıp yeniden takmak zorunda kalıyorum. Kulaklığımdan ve rekabetçi oyunlardaki performansından gayet memnunum ama geri kalan zamanlarda kablolu olması beni çok yoruyor. Sıfırdan bu seviyede ve kablosuz bir kulaklık için de çok masraf yapmam gerekecek. Şu anda öyle bir masraf yapmayı açıkçası gereksiz buluyorum çünkü elimde biri kulak içi biri kulak üstü olmak üzere iki farklı iyi seviyede Bluetooth kulaklık var.

Benim anakartımda Bluetooth desteği yok bu yüzden Bluetooth kulaklıkları kasamda kullanamıyorum ama bu kulaklıkları kasamda kullanabilmek için bir Bluetooth adaptörü satın alırsam ucuz yoldan problemi çözmüş olabilirim diye düşünüyorum. Diğer bir sorun da şu ki alışveriş sitelerindeki en çok satılan Bluetooth adaptörlerinin yorumlarında oldukça fazla miktarda, kulaklıkların mikrofonlarını çalıştırmadıklarına dair yorum gördüm. Bu adaptörlerin mikrofonu çalıştırmadığını veya sesi oldukça kötü gönderdiğini vs. söyleyenler olmuş.

Sonuç olarak bana elimdeki Bluetooth kulaklıkları tıpkı herhangi bir mobil cihazımda kullanabildiğim gibi tam verimde kullanabilmemi sağlayacak bir Bluetooth adaptörü lazım. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Umarım derdimi yeterince izah edebilmişimdir.

Bütçe olarak da herhangi bir sınır belirlemiyorum fakat absürt rakamlara çıkmam gerekecekse gider yeni kulaklık alırım.

Mevcut kablolu kulaklık: Razer Kraken V3 Hypersense
Mevcut Bluetooth kulaklıklar: Razer Hammerhead TWS Pro & Anker Soundcore Life Q30

Son düzenleme:
Düz UB500 alabilirsiniz, Q30'u kullanıyorum mikrofonu çalıştırıyor fakat Q30 gibi kulaklıklarda mikrofon kullandığınızda Hands Free moduna geçmeniz şart olduğu için ses kalitesi aşırı düşüyor mikrofonu kullanırken. Adaptör bazlı bir sorun değil bu.

Razer Hammerhead'da durum nasıl olur bilmiyorum.

Teşekkür ediyorum hocam. Alayım bir deneyeyim o zaman. Fiyat da zaten çok pahalı değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…