Böbrek taşı düşürme süreci nasıl işliyor?

S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Aranızda böbrek taşı düşüren var mı acaba? Ben 2 gün önce hastanede yattım. Doktor, böbreğimde 5 mm'lik bir taş olduğunu söyledi. “Çok küçük değil, çok da büyük değil. Şimdilik ameliyat gerektirecek bir durum yok.” dedi. Bol sıvı tüketmemi, bol bol egzersiz yapıp zıplamamı önerdi.

İnternette biraz araştırma yaptım. Limonlu su içmenin taşın daha kolay düşmesine yardımcı olabileceği yazıyordu. Hatta bazı yerlerde 1 bardak bira içmenin de idrar kanalından daha hızlı atılmasını sağladığı söyleniyor. Doğru olup olmadığını bilmiyorum ama yine de sizlere sormak istedim.

Bu durumu yaşayan veya taş düşüren arkadaşlar varsa, tecrübelerini paylaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenli şekilde yürüyüş ve spor yapıp su iç. Bunlar taş konusunda doktorunda dediği gibi en önemli değişmez aktiviteler. Diğer çözüm yolları da gerek kulaktan dolma gerek internette dolanıyor ama doktorun tavsiye ettiği bir şey yoksa bence hiç gerek yok. Geçmiş olsun.

Hocam geçmiş olsun. Benim babamda da böbrek taşı çıkardı 2 ayda bir. Nasıl bir illet olduğunu ondan biliyorum. Şekerli, alkollü içeceklerden (Bira'da dahil) uzak durmanızı öneririm zira ağrı'yı kuvvetlendirip idrarı atılmasını zorlaştırıyor. Doğal maden sulardan içebilirsiniz fakat 500 ml'den çok önerilmez.

Gecmis olsun oncelikle.

Bende de 7mm bobrek tasi vardi. Siddetli bir sancidan sonra hastanede doktor bana Berberis Vulgaris iceren bir yag icmemi tavsiye etmisti. Ictigim yagin markasini hatirlamiyorum ancak tadi berbatti ancak o surecte ise yaradigini dusunuyorum. Tam olarak dusurdugumu gormedim ancak parcalanip da dusmus olabilir. Idrara ciktigimda inanilmaz bir yangin yasiyordum ancak senelerdir kesildi ve bir daha yasamadim.

Kesinlikte doktorunuza danisin ama.

@ogzhn,
Ağa, o 5 mm’lik taş bile böbrekte gezerken bazen ağrı o kadar şiddetleniyor ki yürüyemeyecek hâle geliyorum. Bir de bunlar aniden oluyormuş; ortada hiçbir şey yokken bir anda ağrı başlıyor.

@Bruhistan,
Geçmiş olsun sana da kardeşim. İnşallah babanın durumu şu an iyidir. Bu tarz şeyler biraz yaşla da alakalı tabii ama ben daha 29 yaşındayım. Babana göre daha hareketli biriyim.

@Ashloth,
Doktorun söylediklerinin dışına çıkmıyorum. Ama ara sıra ağrılar, sızılar ve bulantılar oluyor. Doktora göre bunlar normalmiş zaten. Dün gece de uyurken ağrı bir anda şiddetlendi, uyuyamadım bile.

@Ashloth,
Doktorun söylediklerinin dışına çıkmıyorum. Ama ara sıra ağrılar, sızılar ve bulantılar oluyor. Doktora göre bunlar normalmiş zaten. Dün gece de uyurken ağrı bir anda şiddetlendi, uyuyamadım bile.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun sana da kardeşim. İnşallah babanın durumu şu an iyidir. Bu tarz şeyler biraz yaşla da alakalı tabii ama ben daha 29 yaşındayım. Babana göre daha hareketli biriyim.
Sağolun hocam, haklısınız yaşla da alakası var. Hareket etmeniz çok iyi en azından yürüyüş yaptığınız zaman bile ağrı şiddetlenip sancı yapsa da taşı yerinden oynatıp idrar kanalını açmaya da yardımcı ediyor. Fakat yürürkende dikkat etmeniz lazım ani hareketlerde taş tıkanıp idrar kanalını kapatabiliyor.

Bira işe yarıyor demişti bana doktor, babam bu hastalıktan müzdarip olduğu için deneme fırsatı olmadı. Bol sıvı tüketimi ve hareket ile kolay bir şekilde düşürmenizi diliyorum. Geçmiş olsun, acısı zordur.

O sanciyi bir kere yasadim hastaneye zor yetistim ve nefesim bile kesildi. Bu surecte tetikleyen seyleri arastirin engellemek icin.

Böbrek ağrısı çok kötü. Dayanması mümkün olmayan türden. Onu iç eritir, bunu iç yok eder denilen şeylere hiç güvenme. Tadına katlanılmaz sıvılar tüketmek tamamen gereksiz. Burada mevzu fazla sıvı tüketip kanaldan inmesini sağlamaya çalışmak. Bira fazlaca tuvalete çıkardığı için öneriliyor. Bir bira ile olacak iş değil. En rahat içtiğin herhangi bir posasız içercek iş görür. 5 MM kendi düşer boyutta sahiden. Geçmiş olsun.

Bende'de var kırdırmaya korkuyorum Aaikiğrı tutunca Ambulans ile doğru hastaneye iki şişe serum yiyip geliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…