Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Tam aksine son derece iyi o şekilde olması multitasking açısından. Bu arada o özellik kapatılabiliyor. Bölünmüş ekran düzenine istersen geçebilirsin.
Hocam, konudan sapmamak amaçlı yeni konu üzerinden sormak istiyorum.

Pencereli uygulamadan eski bölünmüş uygulamalar haline döndüremedim. Yeni getirdikleri pencere sistemi ile yapmak istemiyorum. Hafif dokunma ile bütün ekran düzeni bozuluyor. Bunun bir çözümü yok mu?

Ek: Slide Over ve Split View özelliklerinin kaldırıldığına yönelik haberler okudum. Umarım geri getirirler.

1. Split View ve Slide Over Hâlâ Mevcut
    • Bir uygulamanın üst kısmındaki üç nokta (•••) simgesine dokunarak hâlâ Split View veya Slide Over seçilebiliyor.
    • Bir uygulamayı dock’tan veya ana ekrandan sürükleyerek ekranın sağ/sol kenarına götürdüğünde yine bölünmüş ekran açılır.
  2. Multitasking & Dock
    • Dock’tan ikinci uygulamayı sürükleyip ekranın kenarına bırakmak hâlâ eski usulde çalışıyor.
    • Yalnız, iPadOS 17 ve sonrası sürümlerde “pencere olarak açma” seçeneği biraz daha öne çıkarıldığı için insanlar “bölünmüş ekran kayboldu” sanabiliyor.
  3. Ayarlar → Ana Ekran & Multitasking
    • Ayarlar’da Multitasking & Dock bölümünde “Çoklu Görev” açık olmalı. Kapatıldıysa bölünmüş ekran seçeneği çıkmaz.
  4. Stage Manager Etkisi
    • Eğer Stage Manager açıksa (destekleyen iPad modellerinde), varsayılan olarak pencere düzeni aktifleşiyor.
    • “Eski tip” bölünmüş ekran istiyorsan Stage Manager’ı Denetim Merkezi’nden kapatmalısın.

📌 Özetle:
Eğer sen de “eski usul yan yana uygulama”yı istiyorsan, Stage Manager’ı kapatıp, uygulamaları dock’tan sürükleyerek veya üst üç nokta menüsünden Split View seçerek yapabilirsin.