USB'in 2 farklı diske bölümüş. O yüzden öyle gözüküyor.Normalde bir tane Udisk olması gerekmiyor mu? Fakat Partition 1 ve 2 olacak şekilde 2 tane var. Hangisini seçeyim?
Normalde bir tane udisk olması gerekmiyor mu? Fakat Partition 1 ve 2 olacak şekilde 2 tane var. Hangisini seçeyim?
Ventoy'da 2 disk gözükmez çünkü sadece 1 diski bootable.Ayrıca Ventoy kullanıyorsanız iki parçaya bölüyor.
Bazı sistemlerde gözükür.Ventoy'da 2 disk gözükmez çünkü sadece 1 diski bootable.
İyi de ikisi de UEFI olarak gösteriyor. Benim bildiğim sadece birinde UEFI yazması lazım.Format atacağınızı varsayarak konuşuyorum, ikisi de aynı kapıya çıkıyor.
![]()
GitHub - pbatard/uefi-ntfs: UEFI:NTFS - Boot NTFS or exFAT partitions from UEFI
UEFI:NTFS - Boot NTFS or exFAT partitions from UEFI - pbatard/uefi-ntfsgithub.com
Bunun sebebi şu, UEFI sistemlerin birçoğu FAT32 dosya türünden boot edebilir. Yeni sistemler NTFS de boot edebildiği için siz ikisini de görüyorsunuz. Sizin için FAT32 formatında NTFS'e açılan bir kapı gibi düşünün.
Tamamdır hocam o zaman 1’i seçiyorum ben.Format atacağınızı varsayarak konuşuyorum, ikisi de aynı kapıya çıkıyor.
![]()
GitHub - pbatard/uefi-ntfs: UEFI:NTFS - Boot NTFS or exFAT partitions from UEFI
UEFI:NTFS - Boot NTFS or exFAT partitions from UEFI - pbatard/uefi-ntfsgithub.com
Bunun sebebi şu, UEFI sistemlerin birçoğu FAT32 dosya türünden boot edebilir. Yeni sistemler NTFS de boot edebildiği için siz ikisini de görüyorsunuz. Sizin için FAT32 formatında NTFS'e açılan bir kapı gibi düşünün.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.