Börekçide duyduğum torpil muhabbeti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 166

XEfe.Bey

Tanınmış Üye
Makaleler
2
Bugün arkadaşımla yerim diye caddede herhangi bir börekçiye uğrayıp börek aldım. Börekçiye bunu kes bir de ısıt dedim. Neyse o arada ben beklerken bir amca geldi ve börekçiye dedi ki; "senin oğlan nerede?" börekçi de dedi ki; "onu işe sokacağız, hastane işlemleri var o bitsin yeri hazır" dedi. Amca nereye yerleştirdin, ne yaptın? Diye sordu. Bu börekçi dayı da "ismini vermek istemediğim" bir kurumda memur olacak dedi. Amca da nasıl oldu falan filan diye sorarken bu börekçi de bizim tanıdık çok o yeter ki çalışmak istesin her şey hazır dedi. Bir de öyle övünerek anlatıyor ki neymiş tatilleri varmış, maaşı yüksekmiş yeni zamla daha da yüklesecekmiş vs.

Hocalarım size samimi olarak söylüyorum aynen böyleydi konuşmalar. Hani hepimiz maalesef ülkemizde torpil gerçeği olduğunu biliyoruz fakat ben ilk defa böyle bir şeye şahit oldum. Bir de hiç öyle gizleme falan da yok adam direkt marifetmiş gibi anlatıyor ona çok şaşırdım. Daha geçen gün KPSS'de birinci olduğu halde mülakattan kalıp intihar eden genci gördüm bütün moralim bozuldu. Sabahtan akşama kadar ders çalışan, düzgün bir iş sahibi olmak için çabalayan nice insan var. Böyle bir şeye hiç özenmedim, benden uzak olsun ama sadece üzüldüm.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt