Bortle 7 ışık kirliliğinde Orion Takımyıldızı - Orion Nebulası ve Çevresi (Geniş Açı) | Fujifilm X-S20

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Borlte 7'de, yoğun ışık kirliliği altında bir çekim gerçekleştirdim. Fotoğrafı işlem sırasında epey kurtardım. Tek karede görülen cisimler:

Alnitak (ζ Ori), Alnilam (ε Ori) ve Mintaka (δ Ori), Messier 42, Messier 43, Rigel (β Ori / β Orionis / Beta Orionis), 49 Orionis, Eta Orionis A, NGC 2024, Barnard 33.

Bortle 7 | Fujifilm X-S20 | Viltrox 56mm F1.7 | 800 ISO, 4 saniye x 100 light - 25 dark.

Normalde butür şeylerden çok anlamam ama mükemmel bir hobi olarak görüyorum. Elinize sağlık. Hiç anlamama rağmen dikkatimi çekti.

Normalde butür şeylerden çok anlamam ama mükemmel bir hobi olarak görüyorum. Elinize sağlık. Hiç anlamama rağmen dikkatimi çekti.

Cok teşekkürler. Pahali bir hobi oldugu icin zamanla bu alana yatırım yaparak bu hobide ilerlemeye çalışacağım, bunlar kesmiyor artık beni...

Cok teşekkürler. Pahali bir hobi oldugu icin zamanla bu alana yatırım yaparak bu hobide ilerlemeye çalışacağım, bunlar kesmiyor artık beni...

Vallaha hocam şimdi şöyle. Din felsefe tarih sohbeti yapmak arkadaş yoksa bunlar hakkında videolar izlemenizi önerebilirim. Kitalar falan da olur. Özellikle doğa temelli olan dinleri araştırmak yorumlamak çok zevkli. Böyle 4-5 kişilik bir grup ve parkta oturup böyle bir sohbet döndürmek çok zevkli. Hele bir de grupta farklı dinden mezhepten biri varsa çok daha iyi oluyor.

Valla hocam, ormanda sistemi kurup gece boyunca saatler süren cekimler yapmak gibisini hicbir sey yasatmiyor bana .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…