yidobey

Çalışkan
19 yaşında 1.76 boyunda bir erkeğim ve sülalemdeki yaşıtlarım arasında en kısa kişi benim. 1-2 sene evvel boy uzatmak için birkaç girişimlerim olmuştu (ip atlamak, barfiks, ek takviye almak vb.), lakin hiçbir faydasını göremedim; ne kadar denersem deneyeyim boyumu uzatamadım. Erkeklerde 22 yaşına kadar boy uzar diye okumuştum bir yerde.

Her şey genetik mi yoksa yapabileceğim bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
19 yaşında 1.76 boyunda bir erkeğim ve sülalemdeki yaşıtlarım arasında en kısa kişi benim. 1-2 sene evvel boy uzatmak için birkaç girişimlerim olmuştu (IP atlamak, barfiks, ek takviye almak vb.), lakin hiçbir faydasını göremedim; ne kadar denersem deneyeyim boyumu uzatamadım. Erkeklerde 22 yaşına kadar boy uzar diye okumuştum bir yerde.

El plaklarına baktırmanız lazım, kapandılarsa yapacak bir şey yok. Boyunuz normal, ben 16 yaşında 1.48 boyundayım ve yapılabilecek bir şey yok gibi gözüküyor maalesef. Plaklar kapanmadı ise daha uzarsınız, endokrinoloji doktoruna gitmekle uğraşmayın boyunuz ortalama bir anlamı olmaz.

Genetik. Yapacağın egzersizlerin çok az etkisi olur. Plaklarına baktır eğer kapanmadıysa daha uzarsın.

19 yaşında 1.76 boyunda bir erkeğim ve sülalemdeki yaşıtlarım arasında en kısa kişi benim. 1-2 sene evvel boy uzatmak için birkaç girişimlerim olmuştu (IP atlamak, barfiks, ek takviye almak vb.), lakin hiçbir faydasını göremedim; ne kadar denersem deneyeyim boyumu uzatamadım. Erkeklerde 22 yaşına kadar boy uzar diye okumuştum bir yerde.

Akraba, hala oğlu, kuzen vs. boyları nasıl? Bizim sülalede kısa erkek yoktur; bol bol süt, tereyağ, doğal beslenirdik. Sıkıntı yapma.

@Kaptan60,

Ben de öyleyim, sülalede 190 da var. Ben 155'im, 15 yaşındayım. Karnı doyuyorsa tereyağ falan bahane. Her şey genetik.
Bende de büyüme hormonu eksikliği var mesela.

El plaklarına baktırmanız lazım, kapandılarsa yapacak bir şey yok. Boyunuz normal, ben 16 yaşında 1.48 boyundayım ve yapılabilecek bir şey yok gibi gözüküyor maalesef. Plaklar kapanmadı ise daha uzarsınız, endokrinoloji doktoruna gitmekle uğraşmayın boyunuz ortalama bir anlamı olmaz.
Simdiden barfix falan cekmeye basla, illaki boyun uzar veya ameliyatlari var.

Simdiden barfix falan cekmeye basla, illaki boyun uzar veya ameliyatlari var.

Konu o değil, benim 7 8 senedir sağlık sorunlarım var. İçtiğim haplar gelişimimi engelliyor. Doktor hatası yüzünden kontrol edilmedi bu süreç tabii. Şimdi ne kadar uzayacağımı mühim maalesef.

@Kaptan60,

Ben de öyleyim, sülalede 190 da var. Ben 155'im, 15 yaşındayım. Karnı doyuyorsa tereyağ falan bahane. Her şey genetik.
Bende de büyüme hormonu eksikliği var mesela.

Endokrinolojiye gidin, daha genç sayılırsınız. Fazla düşükse hormon başlarlar uzarsınız. Bende nasip olmadı sizde okur belki.

Konu o değil, benim 7 8 senedir sağlık sorunlarım var. İçtiğim haplar gelişimimi engelliyor. Doktor hatası yüzünden kontrol edilmedi bu süreç tabii. Şimdi ne kadar uzayacağımı mühim maalesef.

Endokrinolojiye gidin, daha genç sayılırsınız. Fazla düşükse hormon başlarlar uzarsınız. Bende nasip olmadı sizde okur belki.
Teşekkürler hocam, umarım. Gerçekten hayatı kısıtlıyor bazen. Küçük boy çok kötü.

Parmak uçlarında zıplamak aşırı işe yarıyormuş. Bir kabiledeki kadınlar hep öyle zıplıyorlarmış, hepsinin boyunu bir görsen bacaklarına yetmez yani boyun. Gerçekten de kuzenim küçükken hep parmak uçlarında kendini gerdire gerdire gezerdi, şu an çocuk benden küçük ama benden uzun boyu var. Ailesi de öyle ahım şahım uzun boylu değil.