Brave tarayıcı düşük öncelik ayarında açılıyor

b33rch

Çalışkan
Her ne kadar sürekli değiştirsem de açtığım sekmeleri düşük gecikmede açıyor ve bu sebepten çok kasıyor.

1738519757199.webp

• Windows + R tuşu ile Çalıştır'ı açıp "regedit" yazın ve enter tuşuna basın.
    Daha sonra "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options" değerine gidin.
  • Bu klasör içerisinde uygulamanızın Görev Yöneticisi'ndeki adında bir anahtar oluşturun. (örn. brave.exe)
  • Daha sonra "brave.exe" klasöründeyken sağdaki alana sağ tıklayıp "CpuPriority" adında bir DWORD (32-bit) değeri oluşturun ve bu değere size uygun olanı girin.
    • 1 > Düşük
    • 2 > Normalden düşük
    • 3 > Normal
    • 4 > Normalden yüksek
    • 5 > Yüksek
    • 6 > Gerçek zamanlı
  • İşlemler bittiğinde bu şekilde gözükmeli:
    1738520848043.webp
  • Sistemi yeniden başlatıp deneyin.

Verimlilik modu Windows tüm uygulamalara uygulanıyor diye biliyorum. Simge durumuna alınca otomatik verimlilik moduna geçiyor.

Ayrıca Edge üzerinde ''verimlilik moduyla bilgisayar oyunu oynama deneyiminizi iyileştirin'' ve ''uykudaki sekmelerle kaynak tasarrufu yapın'' ayarlarından biri açıkken, tarayıcı ön planda olunca da verimlilik modu çalışıyor. Varsayılan olarak bu ayarlardan birinin açık geldiğini hatırlıyorum.

Bellek tasarrufu ayarını kapatmayı deneyebilirsin. Ama denemek için yükleyip baktım. Sadece simge durumunda verimlilik moduna alıyor. Belki Windows uygulama kullanımına göre, Windows kendisi de verimlilik moduna alıyor olabilir.

2025-02-02_21-43.webp

Güç azaltma verimlilik modunu gösteriyor. Gördüğün üzere Brave simge durumunda sadece iki sekmede etkin oluyor.

Brave ön plandayken ise bir sekmede çalışıyor.

2025-02-02_21-44.webp

Bu ayarlara rağmen tarayıcının ben takıldığını hiç hissetmedim. Bence takılma sorunu Brave kaynaklı. Brave diğer forumda ilk çıktığı dönemden beri takip ediyorum. Ayar konularım falan vardı. Brave aynı Firefox gibi içini bir sürü özellik ile doldururken, forumlarında açtıkları performans sorunlarını çok önemsemediler. Kullanıcılardan daha çok veri istiyorlardı, ama aldıkları veriyi de işlemeyi bilmiyorlardı. Kısaca Firefox'un performans sorunları gibi sorunları var. Aşırı kötü demiyorum ama Edge, Chrome kadar istikrarlı çalışmıyorlar.

2025-02-02_21-36.webp

Edge'de verimlilik modu kapalıyken de bazı sekmelerde güç azaltma etkin oluyor. Yani tarayıcı özelinde bir sorun değil. Büyük ihtimalle Windows kaynaklı bir şey gibi duruyor.

Son düzenleme:
  • Windows + R tuşu ile Çalıştır'ı açıp "regedit" yazın ve enter tuşuna basın.
    Daha sonra "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options" değerine gidin.
  • Bu klasör içerisinde uygulamanızın Görev Yöneticisi'ndeki adında bir anahtar oluşturun. (örn. brave.exe)
  • Daha sonra "brave.exe" klasöründeyken sağdaki alana sağ tıklayıp "CpuPriority" adında bir DWORD (32-bit) değeri oluşturun ve bu değere size uygun olanı girin.
    • 1 > Düşük
    • 2 > Normalden düşük
    • 3 > Normal
    • 4 > Normalden yüksek
    • 5 > Yüksek
    • 6 > Gerçek zamanlı
  • İşlemler bittiğinde bu şekilde gözükmeli:
    Eki Görüntüle 121060
  • Sistemi yeniden başlatıp deneyin.
Uyguladım teşekkürler.

Verimlilik modu Windows tüm uygulamalara uygulanıyor diye biliyorum. Simge durumuna alınca otomatik verimlilik moduna geçiyor.

Ayrıca Edge üzerinde ''verimlilik moduyla bilgisayar oyunu oynama deneyiminizi iyileştirin'' ve ''uykudaki sekmelerle kaynak tasarrufu yapın'' ayarlarından biri açıkken, tarayıcı ön planda olunca da verimlilik modu çalışıyor. Varsayılan olarak bu ayarlardan birinin açık geldiğini hatırlıyorum.

Bellek tasarrufu ayarını kapatmayı deneyebilirsin. Ama denemek için yükleyip baktım. Sadece simge durumunda verimlilik moduna alıyor. Belki Windows uygulama kullanımına göre, Windows kendisi de verimlilik moduna alıyor olabilir.

Eki Görüntüle 121070

Güç azaltma verimlilik modunu gösteriyor. Gördüğün üzere Brave simge durumunda sadece iki sekmede etkin oluyor.

Eki Görüntüle 121071

Bu ayarlara rağmen tarayıcının ben takıldığını hiç hissetmedim. Bence takılma sorunu Brave kaynaklı. Brave diğer forumda ilk çıktığı dönemden beri takip ediyorum. Ayar konularım falan vardı. Brave aynı Firefox gibi içini bir sürü özellik ile doldururken, forumlarında açtıkları performans sorunlarını çok önemsemediler. Kullanıcılardan daha çok veri istiyorlardı, ama aldıkları veriyi de işlemeyi bilmiyorlardı. Kısaca Firefox'un performans sorunları gibi sorunları var. Aşırı kötü demiyorum ama Edge, Chrome kadar istikrarlı çalışmıyorlar.

Eki Görüntüle 121067
Ben 2 yıldır kullanıyorum, bu haftaya kadar böyle bir sorun yaşamıyordum. Baktım ki sekmeleri açtığımda kendi kendine düşük gecikme modunda açıyor ve böyle açılan sekmeler kasıyor.

Eki Görüntüle 121070

Eki Görüntüle 121071

Eki Görüntüle 121067

Edge'de verimlilik modu kapalıyken de bazı sekmelerde güç azaltma etkin oluyor. Yani tarayıcı özelinde bir sorun değil. Büyük ihtimalle Windows kaynaklı bir şey gibi duruyor.
Brave'i aç kapa yaptım değerler aynı. Bilgisayarı mı tekrar aç-kapa yapayım?

1738522179108.webp

Bu arada güç planım Nihai Performans.

Güç planını düşünüp kurcaladım. Bununla alakası yok. Bence güç planını dengeli olarak bırakın. Windows ve oyunlar bu konuda gelişti. Oyun geçince zaten kendini yüksek performansa alıyor. Siz nihai performansta sistemi yoruyor, ısınmasını artırıyor ve fazla güç çekerek elektrik faturasını şişiriyorsunuz.

Yukarıda bahsettiğim gibi benim verimlilik modu açık veya kapalı Edge'de bu kadar işlem kendini verimlilik modunda tutuyor. Bu tarayıcıların kaynak tüketimini azaltmak için bazı işlemlere uyguladığı bir şey. Brave bu sayı iki üç işlemi aşmıyor. Performans sorunun bundan olmadığını düşünüyorum. Çerezler ve önbelleği temizlemek veya başka tarayıcı ile yola devam etmek.

2025-02-02_21-45.webp

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt