Brave vs Opera

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SSD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 486
  • Etiketler Etiketler
    brave opera

SSD

Uzman
Merhaba.
Brave veya Opera'ya geçmek istiyorum. Fakat karar veremedim. Size sormak istedim. Kullanan tecrübeli arkadaşlar vardır muhtemelen. Opera GX kullandım devamlı çöküyordu. Ve çok fazla karışık geldi arayüzü. Sade bir şeyler kullanmak istedim. Aslında eskiden Chrome'dan önce Mozilla Firefox kullanıyordum. O zamanlar çok iyiydi. Onu da denedim oda hem yavaş kalmış, hem de çöküyordu. Onun için Opera ve Brave arasında kaldım. Sizce hangisi daha iyi olur?

Ben tarayıcı hakkında sorunlar yaşayan bir adamım. Nedenini de çözemedim. Brave bana ilaç oldu, diğer tarayıcılarda yaşadığım kasma donma sorunları Brave'de yok. Yani Opera'yı da zamanında kullanmış biri olarak söylüyorum Brave net daha iyi.

Brave.

Ne için kullanılacağına göre değişir fakat ben Brave taraftarıyım. Firefox da kullanıyorum. Opera'yı ilk zamanlarında kullanıyordum fakat o zamanlar bilgisayarım pek iyi değildi ve çok bellek tüketiyordu o yüzden kullanmayı bırakmıştım.

Brave. En azından kullanıcı bilgilerini Çinli konsorsiyumlara satmıyor.
Ayrıca kendi adblocker özelliği mükemmel çalışıyor.

Brave ve Opera'nın her ikisi de MV2 eklentilerinden bazılarını desteklemeye devam edecekler öncelikle bunu belirteyim. Opera çoklu çalışma alanları, dinamik adalar, sekme gruplama gibi gelişmiş özelliklere sahip. Gizlilik özellikleri konusunda uBlock Origin'i desteklemeye devam edeceği için eksiği yok. Brave ise son derece sade ve reklam ve izleyici engelleme dışında bir özelliği olmayan tarayıcı.

Gelişmiş özellikler benim için önemli, ben derin araştırmalar yapan biriyim diyorsan Opera, yok bana özellik gerekmez ben dümdüz tarayıcı istiyorum diyorsan Brave.

Brave. En azından kullanıcı bilgilerini Çinli konsorsiyumlara satmıyor.
Ayrıca kendi adblocker özelliği mükemmel çalışıyor.
Bu safsatayı kanıtlayan tek bir kaynak sunabilir misin? Opera'nın çoğunluk hissedarı Çinli şirket olabilir ama bu Opera'nın Norveç merkezli bir şirket olduğu gerçeğini değiştirmez. Opera kullanıcılarının verileri Avrupa Birliği GDPR gizlilik yasalarıyla korunuyor. Brave'de böyle bir şey yok çünkü ABD merkezli. Veri satma konusunda ABD merkezli şirketlerin eline kimse su dökemez.

Telefonda Brave, bilgisayarda Opera kullanıyorum. Ikisinden de memnunum.

Brave gizlilik fiyaskoları:
Opera da Çinli zaten. Vardır bi şeyler. Vivaldi'ye bile güvenmiyorum.
Reklam engelleyicili Chrome olduğu için çok basit. Firefox gibi hantal değil ve chromium eklentileri destekliyor. GPT eklentisi firefoxta bulunmuyor. Vivaldi deneyebilirsin ama arayüzü köşeli gelebilir. Biraz da alışman gerek. Opera yerine Vivaldi öneririm. Copilot vs kullanmak için Edge de fena değil.

Brave kullanmaya başladığımdan beri başka tarayıcı kullanamıyorum, nedense diğerleri hantal geliyor.

Ayrıca Brave'in reklam engelleyicisi beni bir kere bile üzmezken Opera'nın reklam engelleyicisi belirli bir süre sonra sapıtıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…