Brave vs Opera

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SSD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 486
  • Etiketler Etiketler
    brave opera
Brave hariç neredeyse tüm tarayıcılar kullanıcı verisini (IP adresi, Lokasyon, arama sorguları vs.) depolar ve diğer bağlantıları ile paylaşma hakkına sahiptir. Brave yalnızca 2 veri türü topluyor tanımlayıcılar ve kullanım verisi. Bunlarda Avrupa Birliğinin veya ABD'nin.. istediği klasik istatistik birimleri.

Resmi olarak "Arkadaşlar biz tüm bilgileri sattık ya para lazımdı." demiyorlar elbette. Ancak bu şahsi görüşüm, Her ne kadar GDPR yasası içerse de Çin'in konsorsiyum'u alıyorsa - ki bu birlik Çin tarafından fonlanıyor - ben bu işin altında bir şeyler ararım. Çin destekli olduğuna dair resmi kaynak Democratic Media Organizasyonu tarafından paylaşılmıştı, bakabilirsiniz.

Bu da Opera'nın Gizlilik Sözleşmesinin ilgili metni;

"We may share or make available data (including personal data) with other members of the Opera Group, and sometimes with third parties, such as our marketing and monetization partners. Where applicable, we insist that a legally valid mechanism is used to protect such transfer, including for example the European Union’s model contracts for the transfer of personal data to third countries."

Hem Opera hem Brave kullanıyorum. Hatta bir dönem Edge falan da tekrar kullanmaya çalıştım ama Brave her zaman bireysel olarak en iyi tarayıcı bana kalırsa. Hızlı + Reklam engellemesi çok iyi çalışıyor. Arayüz göz yormuyor. Eklentiler ile uyumu çok iyi. Opera veya Diğer tarayıcılarda bazı eklentileri çalıştırmakta sıkıntı yaşadığım oldu. Zamanında sırf izlediğim bir yayıncıdan aa bu neymiş diye kurduğum tarayıcı resmen gönlümü fethetti. Telefonda tarayıcı umursamıyorum çünkü genelde detaylı aramaları tamamen PC'den yapıyorum Telefon tarayıcısı ile çok vakit geçiren biri değilim ama PC'de Brave kral bana kalırsa.

İkisi arasından kesinlikle Brave ama tüm tarayıcılar arasından sorarsanız çok ucu açık bir soru olur. Ben de Brave kullanıyorum ve yeterince sade bir tarayıcı.

Bunu Google da yapıyor Microsoft da. Ürünlerinin içinde hedefli ve ülkeye göre reklam gösteren her şirket yapıyor. Gizlilik ve kullanım sözleşmeleri içerisinde yazılanları herkes kabul ediyor zaten. Opera içerisinden veri paylaşımı kapatılabiliyor. Brave'de olduğu gibi. Teori üretmeye gerek yok. Bu iddia ettiğin şey tamamen internet efsanesi. Hiçbir kaynağa dayanmayan asılsız bir iddia. Sebebi ise Opera'nın çoğunluk hissesini Çinli bir şirket aldı diye.

Özellik istiyorsan Opera. Opera'nın düzgün çalışması için sistemde Edge veya Chrome'un da yüklü olması lazım (ffmpeg saçmalığı yüzünden).
Brave de pavyon tarayıcısı, sevmiyorum.

Tam paylasacaktim @5707 benim yerime paylasmis. Brave mahremiyet için iyi dense de değil geçmişinde kirli işler yapti. Operanin cogunluk hissesi Çinli bir firmaya satılsa da hala daha merkezi Norvec'te. Avrupa'nın Gdpr yasalarına uymak zorunda kısacası. Bana sorarsan ikisini de kullanmak yerine Vivaldiye şans vermeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…